Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΝΖΑΝΙΑ

 Μεγάλη χαρά προξένησε σε ολόκληρη την Πιερία η αναγγελία εκλογής του νέου Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου (Νικολαΐδη), κληρικού της Ιεράς
Μητροπόλεως μας Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Ο νέος Επίσκοπος υπηρέτησε ως ιερέας στην Τανζανία, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξε στενός συνεργάτης του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου στην Αλεξάνδρεια, όπου απεσπάτο από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους.

Η είδηση εκλογής του νέου Επισκόπου έφθασε στην Κατερίνη κατά τη διάρκεια Ιερατικής Συνάξεως των εφημερίων των Αρχιερατικών Περιφερειών Αιγινίου, Λιτοχώρου και Πέτρας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος αναγγέλλοντας το χαρμόσυνο γεγονός ευχήθηκε καλή Αρχιερωσύνη στον νέο Επίσκοπο, ενώ οι παριστάμενοι κληρικοί με συγκίνηση αναφώνησαν το «Άξιος».

Να σημειωθεί, ότι ο Εψηφισμένος Επίσκοπος κ. Αγαθόνικος, είναι αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας και εξομολόγος  της Ιεράς Μητροπόλεως, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, ενώ έχει πολλά πνευματικά παιδιά, ιδιαίτερα νέους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ανακοίνωσε ότι πολυμελής αντιπροσωπεία κληρικών και λαϊκών της Ιεράς Μητροπόλεως θα συμμετάσχει στη χειροτονία του νέου Επισκόπου, η οποία θα τελεσθεί στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.