Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Εικαστική έκθεση «ΕΡΓΑ ΣΠΟΥΔΗΣ ’16» στη Θεσσαλονίκη με συνεκθέτη τον Γιάννη Φωτόπουλο, σύζυγο της οδοντιάτρου Αρετής Παπουτσή από τον Κολινδρό

Myrό Gallery Non Curated | GroupARt Studio ΕΡΓΑ ΣΠΟΥΔΗΣ ’16

Η Ομάδα Εικαστικής Παρέμβασης GroupARt Studio και o επιμελητής της Αρχιτέκτονας και
Εικαστικός Κωνσταντίνος Αρώνης  σας προσκαλούν να παρευρίσκεστε στα εγκαίνια της έκθεσης «ΕΡΓΑ ΣΠΟΥΔΗΣ ’16»  ή/και να την επισκεφτείτε στην  διάρκεια της, στους φιλόξενους χώρους της Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης) στο πλαίσιο της  δράσης της “Myrό Gallery Non Curated”. Τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 στις οκτώ το βράδυ (20.00), με την παρουσία όλων των καλλιτεχνών.  Οι μουσικοί Μαρία Γεωργίου και Μάριος Δασκαλάκης θα πλαισιώσουν με ερμηνείες τους την εκδήλωση των εγκαινίων.

Τις υπόλοιπες μέρες η έκθεσης θα λειτουργήσει Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17.00 - 21.00 και Σάββατο 11.00 - 14.00.

Η αδιαμεσολάβητη έκθεση (non curated exhibition) καταλαμβάνει όλους τους χώρους της γκαλερί, θα διαρκέσει μία εβδομάδα και θα καταλήξει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016. Η Myrό Gallery από το 2016 εισάγει την πρακτική φιλοξενίας εβδομαδιαίων αδιαμεσολάβητων εκθέσεων διαθέτοντας τους χώρους της και υλοποιώντας επαγγελματικές υπηρεσίες σε καθέναν που θα ήθελε να πραγματοποιήσει και να παρουσιάσει αδιαμεσολάβητα μία έκθεση ή ένα project, σε χρονικά διαστήματα ενδιαμέσως των εκθέσεων του κύριου προγράμματος της.


Η Ομάδα Εικαστικής Παρέμβασης GroupARt Studio δημιουργήθηκε το 2013 από τον Αρχιτέκτονα και εικαστικό Κωνσταντίνο Αρώνη.
Σκοπός της ομάδας είναι η δημιουργική έκφραση, επικοινωνία και συνεργασία των καλλιτεχνών ως άμυνα αλλά και δυναμική αντίσταση στους χαλεπούς καιρούς της απομόνωσης και περιθωριοποίησης του δημιουργού, που δεν αφήνει χώρο στο όνειρο και την ελπίδα.
Αποτελείται από καλλιτέχνες που δημιούργησαν τα έργα τους και δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο των εργασιών του Eργαστηρίου Eικαστικών που διατηρεί ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια.
Στην έκθεση «ΕΡΓΑ ΣΠΟΥΔΗΣ ’16» συμμετέχουν καλλιτέχνες με έργα τους που φιλοτέχνησαν κατά περίοδο 2015 – 2016.
Ακρυλικά, ακουαρέλες και σκίτσα, μια ποικιλία από διαφορετικές θεματολογίες και τεχνοτροπίες αποκαλύπτουν τις εσωτερικές αναζητήσεις των καλλιτεχνών.
Σε μικρά ή και μεγαλύτερα τελάρα καταθέτουν την κεκτημένη εμπειρία τους, ενώ, άλλοι πιο τολμηροί κι άλλοι με δισταγμό, ψάχνουν καινούριες φόρμες και δοκιμάζουν καινούρια πεδία έκφρασης, εμπλουτίζοντας σημασιολογικά τις συνθέσεις τους.
Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης έργα των μαθητών του παιδικού τμήματος του Eργαστηρίου. Έργα ζωγραφικής, αλλά και κατασκευές και μικρές εικονογραφικές στερεοσκοπικές σκηνογραφίες. Τα παιδιά μας, μέσα από αυτή την έκθεση, διεκδικούν αυτό που δικαιούνται: Μια σοβαρή αντιμετώπιση της προσπάθειάς τους, που ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των έργων τους σε μυημένο κοινό.
Ειδικό κεφάλαιο στην ενότητα της έκθεσης είναι το κομμάτι της σκιτσογραφίας, όπου μέλη της ομάδας πραγματοποιούν σπουδές πάνω στο ανθρώπινο πρόσωπο και στο σώμα.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εργαστηρίου τα μέλη της ομάδας συμμετείχαν σε ομαδικές εκθέσεις στη Βέροια και τη Θεσσαλονίκη, ενώ κάποιοι από αυτούς πραγματοποίησαν ατομικές εκθέσεις και συμμετείχαν σε άλλες ομαδικές. Εκτός Ελλάδας, το εργαστήρι προσκλήθηκε και συμμετείχε σε διεθνή ομαδική έκθεση ζωγραφικής στο Παρίσι (2016) και στην Ίμβρο (2014).
λο Έργα σπουδαστών έχουν πουληθεί και ανήκουν πλέον σε ιδιωτικές συλλογές.

Συμμετέχουν οι μεγάλοι: Σμαρώ Αθανασιάδου, Τίλντα Αμπαστάδο, Όλγα Αναστασιάδου, Κώστας Αρώνης, Όλγα Γιαμά, Μάριος Δασκαλάκης, Άγγελος Ζορμπάς, Ρινέτ Ιωσαφάτ Ευαγγελία Καΐκη, Νεκταρία Καραλή, Παναγιώτης Καρανάσιος Τζένη Λάγαρη, Δώρα Μουρατίδου, Αλεξάνδρα Μπαλτζή, Μαριλένα Μπιτζάνη, Σοφία Ναλμπάντη Μανούδη, Κλειώ Παναγιωτοπούλου, Τόνι Σούλο, Μαργαρίτα Σπάτα, Λίλα Σιδηροπούλου, Ελένη Συλίβριλη, Μαρία Τασιοπούλου, Μελετινή Τσίλη, Γιάννης Φωτόπουλος.

Τα παιδιά: Αστέρης Βαλοδήμος, Γιώργος Δοβλέτογλου, Γιώργος Καπράρας, Λυδία Καραμούτη, Κατερίνα Οικονομίδου, Γεωργιάννα Σιδηροπούλου, Τζωρτζίνα Σιδηροπούλου, Γεωργία Φανδινάκη.

Πληροφορίες για την ομάδα βρείτε στην διεύθυνση: konstantinosaronis.blogspot.gr

Σχετικά με τις αδιαμεσολάβητες εκθέσεις της Myrό Gallery 
Η Myrό Gallery λειτουργεί ως πολυχώρος σύγχρονης τέχνης από το 2011 με πρόγραμμα σε ετήσια βάση φιλοξενώντας εκθέσεις και εικαστικές δράσεις δεκάδων καλλιτεχνών. Την συναποτελούν 4 διακριτοί χώροι, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων. Από την εκθεσιακή σεζόν 2016 -’17 και ανεξάρτητα από το κύριο εκθεσιακό πρόγραμμα της, η Myrό Gallery εισάγει μία νέα πρακτική: σε ενδιάμεσες ημερομηνίες των κανονικών εκθέσεων της διαθέτει τους χώρους της σε ομάδες ή ανεξάρτητους δημιουργούς τους για την έκθεση/διεξαγωγή αδιαμεσολάβητων projects. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ.