Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ο δικηγόρος Β. Νουλέζας στον ημιμαραθώνιο της Λωζάνης

Τι δουλειά έχει ένας δικηγόρος στην Ελβετία; Ο Βασίλης Νουλέζας, ερασιτέχνης δρομέας
όπως δηλώνει, πήρε την μεγάλη απόφαση και ταξίδεψε στην Ελβετία και εξηγεί πώς είναι τελικά να κάνεις το παιδικό όνειρο πραγματικότητα.
Ο Μαραθώνιος της Λωζάνης είναι θεσμός από το1993. Σε αυτόν συμμετέχουν αθλητές από ολόκληρο τον κόσμο.
Ανάμεσα σε όλους και ο Βασίλης Νουλέζας. Ένας δικηγόρος που ταξίδεψε στη Λωζάνη, την Ολυμπιακή πρωτεύουσα, για να τρέξει στον ημιμαραθώνιο με το μπλε της Ελλάδας.
Η περίπτωση του Βασίλη είναι διαφορετική. Είναι δικηγόρος και Ποινικολόγος, μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων Ελλάδας,  αλλά και «ερασιτέχνης αθλητής, απλά πολύ υψηλού επιπέδου».
Δουλεύει σε ένα γραφείο στην Κατερίνη και έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να βγάζει το κοστούμι και τα δετά παπούτσια για να βάλει σορτσάκι και αθλητικά. Αυτή είναι η καθημερινότητα του, η οποία έχει αλλάξει βέβαια τις τελευταίες ημέρες διότι συνέβη κάτι που δεν περίμενε ούτε ο ίδιος από τον εαυτό του: Πήρε την μεγάλη απόφαση να ταξιδέψει και να τρέξει στον ημιμαραθώνιο των 20,9 Km στην Λωζάνη ανάμεσα σε 15.000 συναθλητές και μόνον 3 ελληνικές συμμετοχές.
Από τη μία το κουστούμι και από την άλλη τα αθλητικά παπούτσια. «Στολές εργασίες και οι δύο» μας λέει γελώντας. Από το γήπεδο, πίσω στο γραφείο. Στην «ομάδα» του, που τον βοηθάει. Οι συνάδελφοι και οι φίλοι του πέρα από τα συγχαρητήρια κατέθεσαν και τη στήριξη τους, γνωρίζοντας ότι ήταν κάτι πολύ σπουδαίο για τον ίδιο.

«Είναι σημαντικό ότι με υποστηρίζουν και με βοηθούν τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μου με πολύ εμφατικό τρόπο», μας απάντησε σε συνομιλία που είχαμε μαζί του πριν λίγη ώρα στο facebook.
Απέδειξε ότι αξίζει να ονειρεύεσαι και ότι αξίζει να παλεύεις για αυτό το όνειρο. Εμείς ορίζουμε τη διαδρομή μας, όπως την όρισε και ο ίδιος.
Το γραφείο – γήπεδο έγινε Κατερίνη – Αθήνα – Λωζάνη.
Ο Βασίλης Νουλέζας είναι ο ήρωας του ημιμαραθωνίου. Ο ήρωας της διπλανής μας  πόρτας.
Είτε η πόρτα οδηγεί στο κοντινό γήπεδο, είτε οδηγεί στο διπλανό γραφείο.
Το μήνυμα που μας στέλνει ο Βασίλης Νουλέζας είναι ότι, όλοι μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη να τρέξουμε τον δικό μας μαραθώνιο και ότι νιώθει συγκίνηση που εκπροσωπεί στην πράσινη Ολυμπιακή Λωζάνη, την Ελλάδα.