Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ

Το έπος του ΄40 αποτελεί παρακαταθήκη των αγώνων της νεότερης ελληνικής ιστορίας, πηγή έμπνευσης, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, που καλείται να κρατήσει
ζωντανή την μνήμη των οραμάτων για ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη ειρήνη.

Παράλληλα, δίνει σε όλους μας, τη δυνατότητα να αντλήσουμε διδάγματα ενότητας, αφύπνισης και συστράτευσης. Είναι το ιστορικό χρέος του καθενός μας ξεχωριστά, ώστε η  δημοκρατία και ο αλληλοσεβασμός να είναι οι οδηγοί µας, στο δρόμο της ευημερίας και της σταθερότητας.

Σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε την Ελλάδα που δικαιούται να είναι υπερήφανη, την Ελλάδα που έχει αποδείξει διαχρονικά πως γνωρίζει τι σημαίνει εθνική κυριαρχία και εθνική αξιοπρέπεια. Προπάντων, η 28η Οκτωβρίου 1940 συμβολίζει, στις δύσκολες αυτές ώρες, τον αγώνα της υπέρβασης των δυνατοτήτων του ανθρώπου για την υπόστασή του, τις αξίες του, την ελευθερία και την αξιοπρέπειά του.

Με Πίστη και Εμπιστοσύνη στις δημιουργικές δυνάμεις του ελληνισμού, η σημερινή επέτειος αποτελεί μια ευκαιρία να επικαιροποιήσουμε στο όνομα των θυσιών των προγόνων μας και των ονείρων της νεώτερης γενιάς, τα ανώτερα εθνικά μηνύματα της εποχής εκείνης και να πετύχουμε την ανάταση και ανάταξη της Ελλάδα μας.