Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου: Άνοιξαν οι φόρμες δηλώσεων συμμετοχής για δημοτικά και νηπιαγωγεία

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, βρίσκεται στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης στην οδό
Φλέμινγκ 8 (δίπλα στο πάρκινγκ των δικαστηρίων) και θα λειτουργήσει από την 10η έως και την 30η Δεκεμβρίου 2016.

Για δηλώσεις συμμετοχής, κάντε κλικ εδώ 

Από την 12η έως και την 16 Δεκεμβρίου, δηλαδή αυτές τις 5 ημέρες. το χωριό θα λειτουργεί μόνο τα πρωινά από τις 10:00 έως τις 12:00 για να υποδεχτεί μαθήτριες και μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του νομού Πιερίας. Ήδη ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει φτάσει τους 1.800 μαθητές.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς του νομού Πιερίας να δηλώσουν συμμετοχή (μέγιστος αριθμός επισκεπτών 250 παιδιά ανά σχολείο) χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό σύστημα της ομάδας. Μόλις συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών που επιτρέπεται να φιλοξενηθούν στο Χωριό, το σύστημα θα κλείσει αυτόματα.
Θα γίνονται δεκτές μόνο οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής
Κάντε κλικ εδώ για δείτε ποια σχολεία συμμετέχουν μέχρι αυτή την στιγμή.

Δύο λόγια για το "Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2016»,
Η Εθελοντική Ομάδα  Δράσης Ν. Πιερίας σε συνεργασία με τους «Γιατρούς Του Κόσμου» και με τη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών, οργανώνει, φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το γνωστό στην πόλη μας «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου», το οποίο αγκάλιασε ολόκληρη η τοπική κοινωνία. Είναι ένα χωριό για όλον τον κόσμο με στόχο την προσφορά και την αλληλεγγύη. Είναι ένα χωριό το οποίο, συνειδητά,  δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα.
Θα μπορεί να το επισκεφτεί κανείς και να απολαύσει τις παροχές του (καφέ, τσάι, κρασί, σούπες, γλυκίσματα, εκπαιδευτικά προγράμματα, παραδοσιακά παιχνίδια, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, συναυλίες και άλλα πολλά)χωρίς να πληρώσει είσοδο, παρά μόνο προσφέροντας (προαιρετικά για τους μαθητές) 1 κουτί γάλα και ένα μεταχειρισμένο παιδικό βιβλίο ή παιχνίδι, κατ' άτομο, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Είμαστε σίγουροι ότι φέτος το χωριό της πόλης μας θα διπλασιάσει τους επισκέπτες του ενώ θα δεχτεί συγχρόνως επισκέψεις από όλα τα σχολεία του νομού, καθώς και από σχολεία πολλών νομών της Β. Ελλάδος.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τις διευθύνσεις όλων των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων του Ν. Πιερίας να δηλώσουν συμμετοχή στο φετινό πρόγραμμα του χωριού. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο διαδικτυακά μέσα από την ιστοσελίδα της ομάδας http://www.otoposmou.gr, θα ανοίξουν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και θα παραμείνουν ανοιχτές για μία εβδομάδα, μέχρι και την 21ηΟκτωβρίου.
Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2016» στην πρωινή ζώνη λειτουργίας του για τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία θα μπορέσει να δεχτεί, το ανώτερο, συνολικά 4.000 μαθητές και μαθήτριες.
Στους μικρούς μας επισκέπτες θα προσφερθούν δωρεάν:
  • Γλυκίσματα,
  • Χυμοί φρούτων,
  • Ξηροί καρποί,
  • Παπαδούλες,
  • Φρέσκο, ζεστό ψωμί από τον ξυλόφουρνο του Καπνικού Σταθμού και
  • Καφές, τσάι ή ζεστό κρασί στους εκπαιδευτικούς.
  • Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια παιδαγωγικού χαρακτήρα (τσουβαλοδρομίες, πατούσες, κρικάκια) στην αυλή του Καπνικού Σταθμού, η οποία φέτος έχει διπλασιαστεί και θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στα παιδιά.
    Κατά την διάρκεια της δίωρης παραμονής τους θα έχουν επίσης την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την αφήγηση ενός παραμυθιού ή την προβολή μιας ταινίας σε θερμαινόμενους, κλειστούς χώρους, ενώ καθημερινά, από το κέντρο της αυλής θα σηκώνουμε, όπως παλιά, το παραδοσιακό αερόστατο.


    Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
    Φλέμινγκ 8 (Καπνικός Σταθμός)Κατερίνη 601 00
    Τηλ. 23510 39000 Δευτ., Τετ. και Παρ. από 18:00 - 21:00  / κινητό 6981 66 51 58 (WhatsUp)info@otoposmou.com - www.otoposmou.gr