Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

MHNYMA TOY ANTIΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

MHNYMA TOY ANTIΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ


Η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε το 1981 από τον ΟΗΕ για να συμπίπτει με την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού κάθε Σεπτέμβριο. Από το 2001 γιορτάζεται σε σταθερή ημερομηνία, την 21ηΣεπτεμβρίου κάθε χρόνου.

Ο αγώνας για την ειρήνη σήμερα αποτελεί καθήκον πρώτης προτεραιότητας για όλους μας, δεδομένου ότι αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά. Δεν υπάρχουν πόλεμοι αποδεκτοί γιατί το πρώτο και βασικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου είναι το δικαίωμα στη ζωή. Σε έναν πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Υπάρχει μόνο πολύς πόνος, δυστυχία, καταστροφή και απώλεια ανθρωπιάς. Η ειρήνη αποτελεί το κορυφαίο συστατικό για την πρόοδο των λαών και την ευημερία τους. Βγάζει τις κοινωνίες από την απομόνωση και διώχνει τον φόβο για το συνάνθρωπο ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, καταγωγή, φύλο, κουλτούρα κ.τ.λ. Η ειρήνη θέλει όλους τους ανθρώπους του κόσμου ευτυχισμένους!

Οφείλουν λοιπόν όλες οι κυβερνήσεις της γης αλλά και όλοι μαζί να σεβόμαστε βαθιά και απόλυτα αυτή την πανανθρώπινη απαίτηση και δικαίωμα για ειρήνη.

Ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας
Στέφανος Δριστάς