Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΑΔΕΔΥ Πιερίας με το διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης κ.Μυστρίδη

Ενημερωτικό Δελτίο για τη συνάντηση
αντιπροσωπείας της ΑΔΕΔΥ Πιερίας
με το διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης κ.Μυστρίδη
Εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν οι συνάδελφοι

Στάθης Συμεωνίδης(Πρόεδρος Ν.Τ.),
Καλυψώ Σκούμπα(Αντιπρόεδρος Ν.Τ.),
Κώστας Τσιάρας(Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων στην ψυχική Υγεία).
     
Η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ αφού εξέφρασε τα συγχαρητήρια της για την τοποθέτηση του στη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του έθεσε στο νέο διοικητή τα εξής ζητήματα.
1.Λειτουργία Μαστογράφου
2.Μονάδα Εντατικής θεραπείας
3.Περίθαλψη Ανασφάλιστων πολιτών
4.Λειτουργία Εξωτερικών Ιατρείων
5.Ελλείψεις Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού
 6.Χρήση των χώρων του παλιού Νοσοκομείου
7.Ιατρικές βεβαιώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε μαθητές για το μάθημα της φυσικής αγωγής.
  Οι απαντήσεις που έδωσε ο νέος διοικητής για τα ζητήματα αυτά ήσαν οι έξης
    Ο μαστογράφος πέραν του ότι είναι διαγνωστικά αξιόπιστος και καινούργιος παρουσιάζει συχνές βλάβες εξαρτημάτων του, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τα ραντεβού μέχρι την επισκευή του. Αιτήθηκε να τοποθετηθεί και δεύτερος ειδικός Μαστολόγος Ιατρός και επισήμανε την ανάγκη αντικατάστασης του εν ευθέτω χρόνο.
    Καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και αισιοδοξεί να λειτουργήσει η Μ.Ε.Θ. μέχρι το τέλος του 2016.
   Οι ανασφάλιστοι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο νοσοκομείο, με τους ασφαλισμένους και ότι σε λίγες εβδομάδες θα μπορεί να παραδώσει τα σχετικά στοιχεία.
      Στα εξωτερικά ιατρεία και στα επείγοντα γίνεται μεγάλη προσπάθεια από το προσωπικό που υπερβάλλει εαυτόν να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και δεδομένων των ελλείψεων που υπάρχουν τα προβλήματα αντιμετωπίζονται και πάντα επί τη βάση προτεραιοτήτων.  Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο λειτουργεί με επάρκεια σε νοσηλευτικό προσωπικό και με κάλυψη μόνο του 60% σε Ιατρικό ,επειδή κατά τη διάρκεια της κρίσης το ιατρικό δυναμικό μειώθηκε στο μισό. Σύμφωνα με το σχεδιασμό το νοσοκομείο χρειάζεται άμεσα περίπου 15 γιατρούς, ότι πρέπει να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια για την πρόσληψη τους και το νοσοκομείο να γίνει πιο ελκυστικό για τους νέους επιστήμονες.
    Για το παλιό νοσοκομείο απάντησε ότι ένα μέρος των χώρων του θα χρησιμοποιηθούν για το σύστημα  πρωτοβάθμιας περίθαλψης (Κέντρο Υγείας) και στο μέτρο του δυνατού οι υπάρχουσες δομές που φιλοξενούνται προσωρινά εκεί θα παραμείνουν, σταθμίζοντας τις ανάγκες και άλλων δομών.
     Τέλος οι ιατρικές βεβαιώσεις μπορούν να δίνονται κατόπιν των αναγκαίων εξετάσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στο χρονικό περιθώριο ισχύος που δίνει ο νόμος .
     Η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ επισήμανε στον κ. Μυστρίδη την οριακή κατάσταση που διέρχεται ο χώρος της υγείας λόγω των πολιτικών της λιτότητας και ότι το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα παλεύει και απαιτεί αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία και χρηστή διαχείριση των πόρων που διατίθενται.
    Το Νομαρχιακό Τμήμα Πιερίας της ΑΔΕΔΥ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία να αναπτύξουν αγωνιστικές και διεκδικητικές πρωτοβουλίες, προς την κατεύθυνση της προστασίας και ενίσχυσης των κρατικών δομών υγείας, για πραγματικά δωρεάν υγεία και  πρόσβαση στα δημόσια αγαθά από όλους τους πολίτες.
Δεν αναγνωρίζουμε τις πολιτικές λιτότητας,
 αγωνιζόμαστε για την πλήρη ανατροπή τους.
Κατερίνη 19-9-2016
Το ΝΤ Πιερίας Της ΑΔΕΔΥ