Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της

 Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,Σοφία Μαυρίδου: «Προτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας έχουν οι στοχευμένες και ουσιαστικές  παρεμβάσεις από τη
Διεύθυνση Τεχνικών Έργων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του οδικού δικτύου της Πιερίας, που αναβαθμίζουν τις οδικές υποδομές της περιοχής»


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι παρεμβάσεις του έργου «Άμεση αποκατάσταση βλαβών μικρής κλίμακος οδοστρωμάτων (λακκουβών) στοιχείων σήμανσης και ασφαλείας οδών αρμοδιότητας Δ.Τ.Ε. Π.Ε.Πιερίας» από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Το έργο προϋπολογισμού μελέτης 500.000 ευρώ με ΦΠΑ έχει σαν αντικείμενο εργασιών τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας  Πιερίας  στην  Π.Ε.Ο  από Κατερίνη έως  Αιγίνιο – όρια νομού με Ημαθία.


Παράλληλα, συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας πραγματοποιούν εργασίες κοπής  χόρτων και κλαδιών, ενώ έχουν προγραμματιστεί και παρεμβάσεις επιδιόρθωσης και αντικατάστασης κατεστραμμένων  στηθαίων  και σημάτων. Στο μεταξύ, ολοκληρώνονται και οι διαγραμμίσεις διαβάσεων πεζών στην 3η επαρχιακή οδό Κατερίνης-Γανόχωρας για τη διασφάλιση των συνθηκών ασφαλείας για την κίνηση των πεζών.


«Υλοποιούμε  παρεμβάσεις που σκοπό έχουν τη βελτίωση των οδικών συνθηκών ασφαλείας και τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην Πιερία, συμβάλλοντας στην αύξηση της τουριστικής κίνησης προς όφελος της τοπικής οικονομίας», επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, που δηλώνει ικανοποιημένη από την πορεία των παρεμβάσεων.