Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Δράση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για τον εμβολιασμό ανηλίκων ΡΟΜΑ Κατερίνης

 Σοφία Μαυρίδου: «Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεχίζει τη στήριξη και την προσφορά με επίκεντρο τον άνθρωπο σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που χρήζουν βοήθειας και αλληλεγγύης»


Με επιτυχία υλοποιήθηκε η δράση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για τον εμβολιασμό ανηλίκων ΡΟΜΑ Κατερίνης, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, στον οικισμό του Πέλεκα στην Κατερίνη, όπου διαμένουν.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεχίζοντας τις δράσεις της για την προαγωγή και διασφάλιση της δημόσιας υγείας στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, συντόνισε και εφήρμοσε το πρόγραμμα εμβολιασμού του ανήλικου πληθυσμού των ΡΟΜΑ Κατερίνης.


Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας αρμόδιοι για τον εμβολιασμό των ανηλίκων ΡΟΜΑ είναι οι Διευθύνσεις  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Π.Ενοτήτων.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο γιατρών και επισκεπτριών υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης με τη συνδρομή  Κοινωνικών  Λειτουργών  της  Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και υπαλλήλων  του Κέντρου Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων του Δήμου Κατερίνης, σύμφωνα με καταστάσεις που συντάχθηκαν και ενημερώθηκαν με μέριμνα της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Οι επαναληπτικές δόσεις καθώς και ο εμβολιασμός όσων ανηλίκων δεν παρέστησαν την ημέρα του εμβολιασμού θα επαναληφθεί με μέριμνα και προγραμματισμό της  Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, εξέφρασε τις ευχαριστίες της στους φορείς που συνέδραμαν για την άρτια υλοποίηση του προγράμματος. «Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεχίζει τη στήριξη και την προσφορά με επίκεντρο τον άνθρωπο σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που χρήζουν βοήθειας και αλληλεγγύης και ιδιαίτερα στον καιρό της κρίσης. Η εν λόγω δράση μας ολοκληρώθηκε επιτυχώς και είχε στόχο την προαγωγή της υγείας των ανήλικων συμπολιτών μας» δήλωσε σχετικά η κ. Μαυρίδου.