Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Πεζοπορία με την Olympus Mountain Activities

 Άλλαξε  τρόπο διασκέδασης .Καλές οι έξοδοι για καφέ, ποτό κλπ ,αλλά δεν παύεις να βρίσκεσαι πάλι κλεισμένος κάπου. Σκέψου την ιδέα να κανονίσεις με τους φίλους μία
πεζοπορία .Πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα και κάντε κάτι τελείως διαφορετικό. Αφήστε την γοητεία της φύσης να σας κυριεύσει .Ελάτε μαζί μας!


 Κυριακή 21 Φεβ 2016 στον Όλυμπο  από Αγία Τριάδα (υψ 400μ) –Κρεβάτια (υψ 1000μ)!!

Η ανάβαση θα ξεκινήσει από τον  πέτρινο αυλόγυρο της Αγίας Τριάδας (υψ 400 μ.). με ανηφορική κατεύθυνση προς κορυφές. Μικρή διαδρομή, που κινείται πάνω σε όμορφη ράχη, με θέα τη ρεματιά του Παπά και πίσω τον κάμπο της Κατερίνης και τον Θερμαϊκό . Μετά τα 770μ. περίπου  η φύση αποζημιώνει τους "τολμηρούς", χαρίζοντάς τους ένα υπέροχο δάσος οξιάς και μαύρης Πεύκης, που καταλήγει στο οροπέδιο "Κρεβάτια" κι από εκεί, στο ομώνυμο καταφύγιο.
Υ.Δ :600μ.
Μήκος: 5χμ.
Μέγιστο Υψόμετρο: 1000 μ.
Διάρκεια διαδρομής: 03:30 ώρ σνλ
Βλάστηση:    Αραιό δάσος  ( πυξάρια –οξιές –πεύκα )
Σήμανση : Αρκετά καλή
Βαθμός δυσκολίας: Α
Η δυσκολία της διαδρομής εξαρτάται άμεσα από τα καιρικα φαινόμενα.                                  
Όριο ηλικίας συμμετοχής : από 12 ετών και πάνω
Φαγητό στο Ορ. καταφύγιο Κρεβάτια ή στο αναψυκτήριο του ΕΟΣ Βροντούς!
Δηλώσεις συμμετοχής  Μέχρι Παρασκευή 19 Φεβ 2016 !
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν οριστικοποιούν την συμμετοχή τους στο:Τηλ: 6977587345   email:olympusmountainactivities@gmail.com 
ή στο κατάστημα  ΟΠΤΙΚΩΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ επι της οδού Γ. Ολυμπίου7 κεντρικά.

      
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ : Mε IX : Ώρα Αναχώρησης 08:00 από το άγαλμα του πόντιου επι της 19ης Μαΐου (7ο Γυμνάσιο) για οργάνωση μεταφοράς .Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα (στις 07:50) ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα ).Σημείο συνάντησης για αυτούς που θα έρθουν από Νότια  οι Αγ. Απόστολοι (υψ 350μ) Ώρα  08:40. Επιστροφή το απόγευμα!

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ .Απαραίτητη η χρήση Γκέτας, Μπατόν ( μποτάκια πεζοπορίας αδιάβροχα) , Σακίδιο ημέρας 20-30λτ, Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, Δύο ισοθερμικά ή δύο μακρυμάνικα μπλουζάκια, Ένα φλις ή μια φούτερ ζακέτα, Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο ,Σκουφί -Γάντια- χαρτομάνδηλα, Παγούρι 1-1,5 λίτρων, Σνακ (σοκολάτες-παστέλια) ,Προσωπικά αντικείμενα ,Φωτογραφική μηχανή.
Και μη ξεχάσετε το χαμόγελο σας !!


Υ.Γ Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας η λόγω καιρικών συνθηκών.

Σημείωση: Η εξόρμηση  ενδείκνυται και για αρχάριους και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και καλό επίπεδο εξοπλισμού!