Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Παρουσιάστηκε η εργασία των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ σχετικά με την Οικολογική Μετακίνηση (Ecomobility)

 Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 διεξήχθη η εκδήλωση παρουσίασης της εργασίας των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ σχετικά με την
Οικολογική Μετακίνηση (Ecomobility). Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι του Δήμου Κατερίνης, της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Νομού Πιερίας και φορείς σχετικοί με περιβαλλοντικά θέματα.
  Οι μαθητές που συμμετείχαν (Βροντινός Θεόδωρος, Ζήκα Παντελίνα, Κουλούμογλου Μαρία, Κουλούμογλου Όλγα, Παλαιολόγου Αντωνία, Παπαδόπουλος Αλέξανδρος, Παπαδοπούλου Ελένη και Πατσιαλή Ελένη) παρουσίασαν την εργασία τους, στην οποία συνέλεξαν απόψεις των πολιτών  της Κατερίνης μέσα από ερωτηματολόγια που διένειμαν στο κέντρο της πόλης , ενώ αναζήτησαν πληροφορίες από διάφορες πηγές.  Συντονιστής της προσπάθειάς τους ήταν ο εκπαιδευτικός  Χουσερίδης Γεώργιος. Η παρουσίαση διανθίστηκε με θεατρικά δρώμενα και την προβολή ενός πρωτότυπου video animation, δημιουργίας των μαθητών.


  Οι μαθητές εργάσθηκαν στην περίοδο από το Νοέμβριο 2015 μέχρι και τον Ιανουάριο 2016. Οι προτάσεις τους προωθούν την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας ζωής στις πόλεις, το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών, καθώς και την αλλαγή συμπεριφορών κατά την κυκλοφορία στα κέντρα των πόλεων. Με την παρουσίασή τους συμμετέχουν στις εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY της περιόδου 2015-2016.
  Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των μαθητών και του κοινού. Οι πρώτοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα που τέθηκαν τόσο από τους συντελεστές της οργάνωσης όσο και από το κοινό. Η εργασία τους απέσπασε τα εγκωμιαστικά σχόλια των κριτών, οι οποίοι ενθάρρυναν τους μαθητές να συνεχίσουν το έργο τους.


  Tα αποτελέσματα των τελικών αξιολογήσεων θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της τελετής Απονομής των Βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το πρωί του Σαββάτου 16 Απριλίου.
   Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές δημιούργησαν ιστοσελίδα, email και site στο facebook, τα οποία μπορούν να επισκεφτούν οι πολίτες  της Κατερίνης:
Site: platoneco.webstarts.com
Facebook: PlatonEco
Email: platoneco@gmail.com