Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Οι Κοκκινοπλίτες της Πιερίας καλωσόρισαν τη νέα χρονιά με την Κοπή της Παραδοσιακής Βασιλόπιτας

  Στη φιλόξενη Πολιτιστική μας Στέγη ανταμωθήκαμε το μεσημέρι της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2016 και ανταλλάξαμε ευχές για τη νέα χρονιά οι συμπατριώτες, τα μέλη και
φίλοι του Συλλόγου μας καθώς και επίσημοι προσκεκλημμένοι με αφορμή την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας.


Στο σύντομο χαιρετισμό του εκ μέρους όλου του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σιαμάτρας Δημήτριος, αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους για τη θετική τους ανταπόκριση, ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και τόνισε πως η παρουσία και η συμμετοχή των Κοκκινοπλιτών στις εκδηλώσεις του Συλλόγου αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη για την ενωτική του δράση. Αναφέρθηκε στις δράσεις του Συλλόγου, τόνισε πως αυτές θα πρέπει να συνεχιστούν ζητώντας την συμπαράσταση όλων, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε πως το Δ.Σ. θα συνεχίσει τη δυναμική του δράση λαμβάνοντας πρωτοβουλίες για τη διάσωση και ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης του Κοκκινοπηλού.


Φέτος, τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατήρ Ευάγγελος Ζαρώτης, ένας ιερέας ιδιαιτέρως αγαπητός στους Κοκκινοπλίτες, ο οποίος αποτελεί πηγή πνευματικής καθοδήγησης ενώ το σημαντικό έργο που επιτελεί, επιφέρει πολύτιμους πνευματικούς καρπούς σε όλους μας. Επίσης, για μία ακόμη χρονιά το δώρο στον τυχερό του φλουριού ήταν μια εικόνα με την Προστάτιδα των Απανταχού Βλάχων Αγία Παρασκευή, προσφορά του Συλλόγου.


 Στην εκδήλωσή μας παρέστησαν: ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ κ. Παυλίδης Θεόδωρος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης κ. Μακρίδου – Παρτσαλίδου Πιπίτσα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Κατερίνης κ. Λιακόπουλος Αθανάσιος, η πρώην Βουλευτής κ. Μάνη- Παπαδημητρίου Άννα, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παπαζήσης Αναστάσιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κυριακίδης Γεώργιος, αντιπροσωπεία του Αδελφοποιημένου Συλλόγου Κρητών Πιερίας “ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ” καθώς και διατελέσαντες πρώην πρόεδροι του Συλλόγου μας. Οι προσκεκλημένοι εξήραν το πλούσιο και αεικίνητο έργο του Συλλόγου, τονίζοντας πως διατηρεί ζωντανή την ιστορική μνήμη, τα ήθη και τα έθιμα των Κοκκινοπλιτών για 65 και πλέον έτη.


Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους για την παρουσία τους σε μία ακόμη εκδήλωση του Συλλόγου μας, με τις θερμότερες ευχές μας για νέα χρονιά γεμάτη υγεία, καλοτυχία, αισιοδοξία, δύναμη και ευλογία Θεού. Καλή Χρονιά σε όλους!


Με εκτίμηση,
για το ΔΣ του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας “Ο ΟΛΥΜΠΟΣ”
η Υπεύθυνη Τύπου & Ενημέρωσης κ. Δραγασιά Μαρία