Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

"H Σφαγή των νηπίων" Η ομιλία του Ευγένιου Τριβιζά την Δευτέρα 18-1-2016 στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Με τον Ευγένιο Τριβιζά θα "ανοίξει" τις φετινές διαλέξεις της την προσεχή Δευτέρα 18-1-2016 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Ο Διάσημος
Εγκληματολόγος και συγγραφέας Παιδικών βιβλίων ζεί μόνιμα στην Αγγλία και είναι
εξαιρετική Τιμή η παρουσία του στην πόλη μας. Το θέμα της ομιλίας του κ.
Τριβιζά είναι: Σφαγή των νηπίων (Φαντασία - Παιδί & Εξουσίαεκδήλωση θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) στις 19:00 και όπως πάντα η Είσοδος είναι Ελεύθερη.

Έγραψαν για τον Ευγένιο Τριβιζά

·        "Όπως ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, έτσι και ο Ευγένιος Τριβιζάς γράφει σε µια από τις λιγότερο διαδεδοµένες γλώσσες της ευρωπαϊκής ηπείρου. Τα παραµύθια του,
  όµως, όπως και αυτά του Άντερσεν, έχουν τη δυνατότητα να αγγίζουν την καρδιά και το µυαλό των αναγνωστών όχι µόνο σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσµο."
Βoyd Tonkin, Literary Editor, The Independent
·        Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι ένας προικισμένος ποιητής παραμυθιών και θεατρικών έργων, που απευθύνεται σ'  όλους τους μικρούς αλλά και σ' εκείνους  από τους μεγάλους που μπορούν να ταξιδέψουν με το όνειρο και μέσα από την «ονειροφαντασία» να βρουν την ουσία της αντιποιητικής και παραποιημένης πραγματικότητας.
Γεώργιος Μπαμπινιώτης, καθηγητής Γλωσσολογίας, πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών

·        Προσωπικά ανατρέχω στα έργα του Ευγένιου Τριβιζά όταν θέλω να καθαρίσω τη σκέψη µου από την καθηµερινότητα, να αναζητήσω την ευαισθησία των παιδικών µου χρόνων, να γελάσω από έκπληξη και χαρά για κάτι ιδιόρρυθµο, που µε οδηγεί στον ορθό λόγο. Ξυπνά µέσα µου το παιδί στις πρώτες έννοιες, τι είναι το πολύ και τι είναι το λίγο, το τοπικό και το παγκόσµιο. Ως Ελληνίδα µε οδηγεί στους κλασικούς προγόνους µας, τον Αίσωπο, τον Αριστοφάνη και τον ∆ιογένη, για την αναζήτηση του νέου ανθρώπου.
Νίκη Γουλανδρή, Πρόεδρος Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

XΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ
Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι εξερευνητής, εφευρέτης και ζογκλέρ µελάτων αυγών. Έχει ανακαλύψει το Νησί των Πυροτεχνηµάτων, τη Φρουτοπία, το Πιπερού, το Κουτσουλιστάν, την Κουµασιλάνδη, τη Χώρα των Χαµένων Χαρταετών και την Πολιτεία µε Όλα τα Χρώµατα εκτός από το Ροζ.
Οι γνωστότερες εφευρέσεις του Ευγένιου είναι: ο γαργαλιός (ένα µηχάνηµα που σε γαργαλάει όταν είσαι λυπηµένος), το ηλεκτρικό ρουφοσκόπιο (ένας συνδυασµός τηλεσκόπιου και ηλεκτρικής σκούπας, µε το οποίο όχι µόνο βλέπει κανείς τα αστέρια, αλλά άµα θέλει τα ρουφάει και τα κάνει γιρλάντες), ο φαγώσιµος χαρτοπόλεµος, η µπανιέρα µε τις δώδεκα τρύπες, ο ιπτάµενος ανεµόµυλος, η τσουλήθρα µε τα σκαλοπάτια, η µελωδική οµπρέλα, το παπιγιόν για νάνους και ο αναδροµικός καθρέφτης (που σε δείχνει όπως ήσουνα πριν από δέκα χρόνια).
Ο Ευγένιος ζει στο Νησί των Πυροτεχνηµάτων µε τον παπαγάλο του, τη Σύνθια, τον άσπρο του ελέφαντα, τον Πουκιπόν, τη Λιλή, την παρδαλή λεοπάρδαλη, τον Οράτιο Αοράτιο, το αόρατο πράσινο καγκουρό, και άλλους πολλούς γνωστούς και φίλους.
Ο Ευγένιος έχει µία µοναδική συλλογή από κοµµάτια παλιών παραµυθιών. Η σπάνια συλλογή του περιλαµβάνει: ένα πούπουλο από το µαξιλάρι που κοιµόταν η πεντάµορφη πριγκιποπούλα, το κορδόνι από το δεξί παπούτσι του παπουτσωµένου γάτου, ένα τούβλο από το σπίτι που είχαν χτίσει τα τρία γουρουνάκια, τα γυαλιά της γιαγιάς της Κοκκινοσκουφίτσας και το φιτίλι από το λυχνάρι του Αλαντίν.



Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Κορομπίλης

0030-23510-34288
0030-6972-507281

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ
ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ