Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΠΑΠ): ΖΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΤΣΟΛΗ & ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

  ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΠΑΠ):

ΖΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΤΣΟΛΗ & ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Εγκαίνια της έκθεσης : Τρίτη 19 Ιανουαρίου & ώρα 19:00

  
Ζωγραφικές δημιουργίες της Άννας Τσόλη & του Ανδρέα Μπαλαούρα, θα φιλοξενηθούν στην Αστική Σχολή Κατερίνης, το χρονικό διάστημα 17 έως 24 Ιανουαρίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης, την οποία συνδιοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου και ώρα 19:00.


Η Άννα Τσόλη ζει στο Κίτρος Πιερίας. Πραγματοποίησε σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές, στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α.

Ενδεικτικά: σε γκαλερί της Νέας Υόρκης, Λόνγκ Άιλαντ, Ουάσινγκτον, Βοστώνη κ.α. Έχει συνεργαστεί με το Δήμο Θεσσαλονίκης και έχει παρουσιάσει έργα της σε εκθεσιακούς χώρους στην Αθήνα, τη Θράκη, την Καστοριά, στην αίθουσα Τέχνης «Εστία Τύπου» κ.α. Στην Πιερία έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις στο Λιτόχωρο και στην Κατερίνη, ενώ από το 1990 ζωγραφίζει επαγγελματικά και αγιογραφίες, μερικές εκ των οποίων βρίσκονται στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Μακρύγιαλο.

Όπως υπογραμμίζει η ίδια μιλώντας για την ταυτότητα των έργων της: «Θαλασσογραφίες, προσωπογραφίες, τοπία, νεκρές φύσεις κ.α. είναι θέματα, τα οποία αποτελούν πηγή έμπνευσης και αποτυπώνονται στις δημιουργίες που θα παρουσιάσω».


Ο Ανδρέας Μπαλαούρας ζει στο Λόφο Κατερίνης. Κάτοχος Master του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., έχει λάβει μέρος σε ομαδικές κ.α. εκθέσεις. Ενδεικτικά:
2015: Papatzikou art-gallery
2014: Bairo Alto
2012-2013: Ζήνα Αθανασιάδου – “In Art
2011-2012: Ζήνα Αθανασιάδου – “In Art
2010-2011: Ζήνα Αθανασιάδου – “In Art
2011: Έκθεση Αποφοίτων της Σχολής Καλών Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος της15ης Μπιενάλε Νέων.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει δίνοντας ένα στίγμα της δουλειάς του: «τα έργα είναι κυρίως γραμμές στο χώρο, με αρχή και τέλος».


Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως τις 15:00 και από τις 18:00 έως 21:00.