Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ντοκουμέντο για τον καθηγητή Κώστα Χειμωνιδη που απολύθηκε επί χούντας ενώ υπηρετούσε στον Κολινδρό...


Πέρα από τα "καλά" που παράγει και προάγει ο Κολινδρός, υπήρχαν και κάποια γεγονότα τα οποία δεν μας τιμούν και δεν αναφέρονται σε κανένα βιβλίο, παρά μόνο σε προσωπικές μαρτυρίες.
Οφείλουμε όμως να τα αναφέρουμε εφόσον τα μαθαίνουμε, ώστε στο μέλλον να τα αποτρέπουμε...

Ο αείμνηστος  Κώστας Χειμωνίδης υπήρξε πολύ μεγάλος Έλληνας πρωταθλητής, πρωτοπόρος γυμναστής εκπαιδευτικός και προπονητής του στίβου που μεταξύ άλλων, υπήρξε προπονητής του συμπατριώτη μας πρωταθλητή Ελλάδος Βασίλη Παπαδημητρίου που πρόσφατα ήταν ομιλητής σε μία εκ των ημερίδων που διοργανώνει με επιτυχία η ομάδα επιστημόνων Κολινδρού(διαβάστε σχετικά εδώ).
Απολύθηκε επί χούντας, ενώ υπηρετούσε τότε ως γυμναστής στο Γυμνάσιο Κολινδρού, όταν φέρονται να τον "κάρφωσαν" ένας "συνάδελφός" του(αν μπορεί να χαρακτηρισθεί συνάδελφος),ένας κολινδρινός εκπαιδευτικός και ένας  εξωσχολικός κι αυτός εκ Κολινδρού.

Επίσης κάποια στοιχεία για τον Κώστα Χειμωνίδη και το έργο που άφησε στον Κολινδρό διαβάστε εδώ στο πολύ καλό μπλογκ του συμπατριώτη μας VAD.


Αυτά λοιπόν, για να μαθαίνουν οι νεότεροι και την άλλη όψη της ιστορίας αυτού του τόπου κι όχι μόνο όσα διθυραμβικά ακούμε στις εθνικές επετείους και σε μεγάλες γιορτές...