Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 23/1 ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 4/2


Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,
Δίνουμε μαχητικό παρόν στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στις 23 Γενάρη στις 6μμ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης

και
στην απεργία στις 4 Φλεβάρη
Το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί για ψήφιση στη βουλή, είναι κυριολεκτικά η ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση. Πατώντας στα χνάρια των προκατόχων τους, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, έρχονται να ικανοποιήσουν αυτό που διακαώς επιθυμούσε το μεγάλο κεφάλαιο, δηλαδή την απαλλαγή του από το βραχνά των ασφαλιστικών εισφορών. Δεν είναι βιώσιμο, λένε, το ασφαλιστικό. Αυτά λέγανε και οι προηγούμενοι. Αυτά αναπαράγουν και τα παπαγαλάκια των αστικών ΜΜΕ, χωρίς να γίνεται λόγος για το οτι καταλήστεψαν τα ταμεία πότε με τα μηδενικά επιτόκια των αποθεματικών στις τράπεζες, τις εισφοροαπαλαγές και εισφοροδιαφυγές, το χρηματιστήριο, τα PSI και πότε με τη δέσμευση των αποθεματικών τους για λογαριασμό των δανειστών στη Τράπεζα της Ελλάδας.
Η κοινωνική ασφάλιση, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, κατακτήθηκε με ταξικούς και αιματηρούς αγώνες χρόνων και έρχονται τώρα να γκρεμίσουν αυτό το δικαίωμα. Προωθούν τη σύνταξη στα βαθιά γεράματα, πετσοκόβουν τις ήδη χαμηλές συντάξεις, καταργούν το ΕΚΑΣ, μειώνουν κι άλλο τις δαπάνες για την υγεία, (πρόληψη, αποκατάσταση, φάρμακο), ενώ ταυτόχρονα δεν μένουν ανεπηρέαστες μια σειρά από κοινωνικές παροχές όπως η πρόνοια, οι άδειες των εργαζομένων, τα εργατικά ατυχήματα, κλπ.
Τώρα είναι η ώρα για μάχη
Δεν ξεχνάμε οτι το ασφαλιστικό είναι το πλαίσιο προστασίας για τον εργαζόμενο και τη λαϊκή οικογένεια. Οργανώνουμε τον αγώνα μας και παλεύουμε να μη φτάσει στη βουλή ο νόμος οδοστρωτήρας. Στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής στην κυβέρνηση και διεκδικούμε όλα όσα μας έκλεψαν τα προηγούμενα χρόνια. Η Κοινωνική Ασφάλιση για τη μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση είναι κόστος! Για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας η προστασία των οικογενειών μας, το αύριο των παιδιών μας! Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να ανατραπούν. Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες!
Να πάρουν πίσω το νόμο λαιμητόμο!
Σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους κι εσύ!
Να αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας! Οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά! Συμμαχία με τα ταξικά κινήματα με στόχο να μην περάσει το νομοσχέδιο-τερατούργημα.

Συμμετέχουμε όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 23/1 στις 6μμ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης

και στην πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη