Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ανοικτή επιστολή στον Βουλευτή Χ. Τζαμακλή

Ανοικτή επιστολή στον Βουλευτή Χ. Τζαμακλή

Η θΕση και δρΑση του ΠρεσβευτΗ ΕιρΗνης για τα ΑμεΑ

Αγαπητέ κ.Βουλευτά.


Διαβάζοντας το δελτίο τύπου σας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τα ακόλουθα.
Αποδεχόμενος την πρόταση του κ. Νίκου Σικλόγλου, προέδρου του "Διεθνούς Ιδρύματος Αριστοτέλειο Ρώμης", σχετικά με τις δράσεις του "Πρεσβευτή Ειρήνης" και της "Πόλης Ειρήνης" κάναμε μία σειρά ενεργειών.
Πρώτα όμως θα ήθελα να γνωρίσετε τι είναι ο "ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ".
"Οι νέοι πρεσβευτές Ειρήνης" είναι η δυναμική έκφραση της στατικής πλέον Ολυμπιακής Εκεχειρίας, όπως παρουσιάστηκε από το Αριστοτέλειο Ρώμης στην Ουνέσκο.
“Πρεσβευτής Ειρήνης” είναι ο κάθε σπουδαστής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 12 έως 18 ετών, που αποδέχτηκε την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων.
"Πρεσβεία" είναι το σχολείο του, γυμνάσιο ή λύκειο και "Πόλη Ειρήνης" η εκάστοτε πόλη – δήμος στην οποία φοιτεί.
Μία από τις δράσεις του Πρεσβευτή Ειρήνης είναι να υπογράψει την διακήρυξη του Αριστοτέλειου Ρώμης, ώστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες και Παραολυμπιακοί Αγώνες να διοργανώνονται κάτω από τα ίδια σύμβολα και τα ίδια ιδεώδη.
Ολυμπιακοί Αγώνες λοιπόν για όλους, άντρες, γυναίκες και ΑμεΑ.
Αυτά σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΑμεΑ.
Η Ελλάδα υπέγραψε αυτή τη συμφωνία μαζί με άλλες 156 χώρες.
Αυτή είναι μία απλή πράξη, όπου ο Πρεσβευτής Ειρήνης υπογράφοντας την διακήρυξη “Ολυμπιακοί Αγώνες για Ολους” μπορεί να κάνει τη διαφορά, τώρα και στο μέλλον.
Το Αριστοτέλειο Ρώμης ήδη παρουσίασε χιλιάδες υπογραφές Πρεσβευτών Ειρήνης, περιλαμβανομένων 14 ατόμων που τιμήθηκαν με το Νόμπελ Ειρήνης. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα υπέγραψε και η Ενωση Ολυμπιονικών Ιταλίας.
Για τον σκοπό τούτο ενημερώθηκαν ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Ιωάννης Καζταρίδης, η συνεργάτης του Μυράντα Παπά και οι διευθυντές των γυμνασίων - λυκείων του νομού.
Αποτέλεσμα όλων αυτών να πληροφορηθεί πληθώρα μαθητών περί της δράσης και να δηλώσουν έμπρακτα την συμμετοχή τους.
Ο Δήμος Κατερίνης αποδεχόμενος την δράση, έκανε την πόλη της Κατερίνης "1η Πόλη Ειρήνης της Ελλάδας" και τοποθέτησε με δαπάνες του σχετικές πινακίδες στις τρεις εισόδους της πόλης.
Στην συνέχεια, μετά την επίσκεψη και ενημέρωση περί του εγχειρήματος με την συμμετοχή και παρουσία του προέδρου του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης κ. Θεόδωρου Παυλίδη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιου, πήραμε άμεσα την θετική στήριξη του για την συγκεκριμένη δράση.
Θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερα και θα ήταν σημαντικό για εμάς να γίνετε αρωγός, προωθώντας το εγχείρημα στον Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ενας νέος Πρεσβευτής Ειρήνης μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο για μία αδικία που συντελείται αιώνες τώρα.
Οι νέοι της Ελλάδος και η Ελλάδα μπορεί να διατηρήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο σήμερα.

Με εκτίμηση
Πλάτων Τασχουνίδης
Πρόεδρος ΑΜΚΕ "Σχολείο Ολύμπου"