Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Συνελήφθησαν 2 άτομα για διαρρήξεις και κλοπές στην Χαλκιδική

Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία διέρρηξαν αρτοποιείο και πρατήριο
υγρών καυσίμων και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διάφορα προϊόντα
Τα κλεμμένα αντικείμενα αποδόθηκαν στους κατόχους τους
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, οδήγησαν στη σύλληψη δύο ατόμων για κλοπές και διαρρήξεις σε περιοχή της Χαλκιδικής.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 30 και 35 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι προχθές (01-12-2015) τα ξημερώματα σε περιοχή της Χαλκιδικής, να επιβαίνουν σε όχημα ιδιοκτησίας του 35χρονου και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε να κατέχουν από κοινού ένα μαχαίρι, καθώς και αξεσουάρ, προϊόντα και εργαλεία αυτοκινήτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Από την έρευνα, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι ενεργώντας από κοινού και δρώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία ενέχονται σε δύο περιπτώσεις κλοπών που έγιναν το βράδυ της 30-11-2015 σε περιοχή της Χαλκιδικής.
Συγκεκριμένα αρχικά προσέγγισαν με το παραπάνω όχημα κατάστημα αρτοποιείου το οποίο διέρρηξε με κατσαβίδι ο 30χρονος και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 155 ευρώ περίπου, 17 νομίσματα διάφορων χωρών και 2 δολάρια σύμφωνα με την 39χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια, ενώ ο 35 συνεργός του ανέμενε εντός του οχήματος επιτηρώντας το χώρο έχοντας το ρόλο του «τσιλιαδόρου».
Ακολούθως πήγαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία ο 30χρονος αφαίρεσε από το εσωτερικό διάφορα προϊόντα, αξεσουάρ και εργαλεία αυτοκινήτων.
Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας, ενώ τα κλοπιμαία που κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.
Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή του ς και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Ο ι συλληφθέντες που έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές και κατά το παρελθόν για διάφορα αδικήματα , οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής .