Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Καταδίκη των Τρομοκρατικών Επιθέσεων στο Παρίσι

Η Σοσιαλιστική Προοπτική καταδικάζει απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους
συγγενείς και φίλους των θυμάτων.

Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι κύκλοι που για τους δικούς τους σκοπούς όπλισαν τα χέρια των τζιχαντιστών, σπεκουλάρουν σήμερα στην καμπάνια φόβου που εξαπολύουν οι εγκληματίες του ISIS για να επιβάλλουν τον απολυταρχισμό του νεοφλελευθερισμού και την λογική των λαοκτόνων φραχτών.

Κανένα έγκλημα δεν δικαιολογεί και δεν δικαιολογείται. Προειδοποιούμε για τον κίνδυνο της στοχοποίησης των προσφύγων, οι οποίοι άλλωστε είναι και αυτοί τραγικά θύματα της ίδιας πολιτικής που γέννησε και θα γεννήσει τους σύγχρονους δράκους. Ευρωπαίοι μην εκπλήσσεστε, για κάποιους αυτή η φρίκη αποτελεί καθημερινότητα και εμείς τους κλείνουμε την πόρτα.

Πέρα από την απάνθρωπη παράνοια των φανατικών φονταμεταλιστών και των αυτάδελφών τους φασιστών, αλλά και πέρα από τον αναλόγως απάνθρωπο "ορθολογισμό" των νεοφιλελευθέρων, υπάρχει η προοπτική της ελευθερίας και του σεβασμού, της πραγματικής δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της περιβαλλοντικά βιώσιμης, ολόπλευρης και ισόρροπης κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης.