Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Τσίπρας και Καμμένος ξέχασαν χούντες και Τσολάκογλου!

18/11/2015
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά δώδεκα (αριθμός 12) Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου φέρνει προς κύρωση στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που όχι μόνο δεν ψήφισε ποτέ ούτε τις υπέρ των πολιτών ΠΝΠ, αλλά και σταθερά μιλούσε για «κατάλυση του κοινοβουλίου» και «χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα».
Από αυτές, οι πέντε αφορούν το κλείσιμο των τραπεζών – αυτή τη μεγάλη «επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ», με την Βουλή να καλείται να επικυρώσει (αφού, βέβαια, έχουν παραχθεί τα αποτελέσματα, όπως συνήθιζε να καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ). 
Πρώτη, αυτή της 28ης Ιουνίου, με την παραπλανητική ονομασία «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (τόσο… βραχεία, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και προφανώς θα συνεχιστεί για πολύ).
Ακολουθούν οι επόμενες: 30 Ιουνίου, 14 Ιουλίου (που περιλάμβανε και την «Παράταση προθεσμίας λύσης και εκκαθάρισης ΟΔΙΕ»), 18 Ιουλίου (οπότε και μας επέτρεψαν αντί των 60 ευρώ ημερησίως να λαμβάνουμε 420 εβδομαδιαίως ενώ περιλάμβανε και την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία
στο 13% από την 1ηΟκτωβρίου καθώς και την -ύποπτη ενόψει προγραμματισμένων πλέον εκλογών - παράταση προθεσμίας καταβολής πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος), 31 Ιουλίου (η οποία περιλάμβανε νέα παράταση προθεσμίας για λύση και εκκαθάριση του ΟΔΙΕ Α.Ε., αλλά και την περίφημη ρύθμιση για τις αμοιβές συμβούλων της κυβέρνησης, που προφανώς ήταν κάτι το πολύ επείγον και πιεστικό!) 
Και ακολουθούν οι υπόλοιπες: Για την αποκατάσταση των ζημιών στον Έβρο (17 Αυγούστου), για το υπηρεσιακό και μισθολογικό καθεστώς του Α/ΓΕΕΘΑ σε περίπτωση επιλογής του ως Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. ή άλλου διεθνούς οργανισμού (19 Αυγούστου), για την αντιμετώπιση της κρίσης στα νησιά λόγω του μεταναστευτικού (22 Αυγούστου), όπου εξουσιοδοτείται ο υπουργός Επικρατείας να συνάπτει συμβάσεις μίσθωσης/ναύλωσης πλωτών μέσων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης σχετικής με την κατάρτιση ανάλογων συμβάσεων και βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, για τη λειτουργία των ΟΤΑ (26 Αυγούστου), για τη μεταφορά μαθητών, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφιζε ποτέ (10 Σεπτεμβρίου), καθώς και για τις πιστώσεις για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και άλλου προσωπικού, για την τροποποίηση άρθρου νόμου και νέα παράταση για λύση και εκκαθάριση ΟΔΙΕ (25 Σεπτεμβρίου).
Τέλος, έχουμε και την πιο σκανδαλώδη ΠΝΠ, αυτή της 7ης Οκτωβρίου, αυτή που τα «σκουπίζει όλα», ρυθμίζοντας διάφορα «κατεπείγοντα θέματα» των περισσοτέρων υπουργείων (Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων). 
Μεταξύ αυτών και ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ (ουδέποτε είχε ψηφίσει ανάλογη ΠΝΠ ο ΣΥΡΙΖΑ όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση), αλλά και το αίσχος της διαδικασίας επιλογής πρυτάνεων και κοσμητόρων με κατάργηση των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων και η παράταση ως τα τέλη Μαΐου του 2016 της προθεσμίας για τη σύνταξη του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας των ερευνητικών κέντρων, των ινστιτούτων και των τεχνολογικών φορέων και η αναστολή των διαδικασιών κρίσης των Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων έως 31.12.2015 και η παροχή αναδρομικότητας και παράτασης στη διάταξη που ορίζει, ότι τα Δ.Σ. των Ερευνητικών Κέντρων συνέρχονται νομίμως, ακόμα και χωρίς τον ορισμό των εκπροσώπων, που προβλέπει ο ν.4327/2015, (έληγε στις 31.7.2015 και με την ΠΝΠ λήγει 31.12.2015). 
Προφανώς, ελάχιστα από όλα τα παραπάνω ήσαν κατεπείγοντα. Αλλά ακόμη και αν ήσαν, αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση όχι μόνο δεν θα τα ψήφιζε, αλλά θα αποχωρούσε διαμαρτυρόμενος με άναρθρες κραυγές. 
Διότι οι άνθρωποι είχαν απόψεις τις οποίες διακήρυσσαν. Ως εξής: 
-13 Νοεμβρίου 2013, Ζωή Κωνσταντοπούλου, «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Η παραβίαση, η κατάργηση, η κατάλυση της Δημοκρατίας δεν συντελούνται μόνο με τανκς αλλά και με τις αντισυνταγματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου».
-Αλ. Τσίπρας, 19 Νοεμβρίου 2012: «Προχωρούν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου και σε κατάσταση πολιορκίας».
-Δ. Στρατούλης, 19 Νοεμβρίου 2012, Real FM: «Από τον Αύγουστο και μέχρι τώρα έχουμε9 Πράξεις Νομοθετικού ΠεριεχομένουΕάν έχουμε τέτοιο τρόπο διακυβέρνησης,παρακάμπτεται το κοινοβούλιοακυρώνεται κάθε ίχνος κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας».  
-Αλ. Τσίπρας, 5 Δεκεμβρίου 2012: «Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου συρρικνώνουν τη Δημοκρατία».
-Ν. Βούτσης (σήμερα Πρόεδρος της Βουλής), μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στις 11 Δεκεμβρίου 2012: «Χουντικής έμπνευσης οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».
-Π. Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, 12 Ιανουαρίου 2013, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών των έξι ΠΝΠ του φορολογικού νομοσχεδίου: Μίλησε για «διαδικασία - μνημείο εκτροπής, αντιδημοκρατικών παρεμβάσεων και κατάλυσης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας». Και δήλωσε: «Εισάγεται ένας νέος τρόπος πολιτεύματος. Ο υπουργός θα εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες θα καταστρατηγούνται δικαιώματα και στη Βουλή δεν θα συζητούνται καθόλου. Είστε υπεύθυνοι για τη μετατροπή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε κοινοβουλευτική χούντα. Και πολύ φοβάμαι ότι αυτό είναι μόνο η αρχή και θα επακολουθήσουν μεγάλα δεινά στον τόπο». 
-Π. Καμμένος, 14 Ιανουαρίου 2013, από το βήμα της Βουλής: «Ούτε η κυβέρνηση Τσολάκογλου δεν έχει υπογράψει τέτοια επονείδιστα κείμενα, όπως αυτό που ψηφίζεται σήμερα». Μίλησε για  «το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας» και όταν ο τότε προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε τη διαγραφή από τα πρακτικά της αναφοράς περί Τσολάκογλου, λέγοντας πως «είναι δεινή ύβρις και για την κυβέρνηση και για τους βουλευτές που την στηρίζουν», ο κ. Καμμένος άρχισε να φωνάζει: «Δεν παίρνω πίσω τίποτε από όσα είπα. Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε φράση, από τα πρακτικά, προέδρου κόμματος, χωρίς τη συναίνεσή μου! Αίσχος! Ποιος είστε;». 
-Ευκλ. Τσακαλώτος, 14 Ιανουαρίου 2013, από το βήμα της Βουλής: «Το ένα και βασικό που θέλουν να κάνουν είναι η συρρίκνωση της δημοκρατίας». 
-Δ. Παπαδημούλης, 10 Απριλίου 2013, Σκάι: «Δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης αυτή η «ξεφτίλα» να νομοθετούν κυβερνήσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου». 
-Αλ. Τσίπρας, 11 Ιουνίου 2013: «Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα. Σήμερα έχουν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου». 


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ