Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης αναφορικά με την τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι της Γαλλίας και σχετικές ενέργειες

Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης στην τακτική του συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου:


1.       Ενέκρινε την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση που εκδηλώθηκε την 13η Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι της Γαλλίας, το οποίο αναφέρει τα εξής:


«Καταδικάζουμε την τρομοκρατία. Νικάμε τον φόβο. Δε θα αφήσουμε να επικρατήσει η τυφλή βία, από όπου και αν προέρχεται. Οι καρδιές και οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται αυτές τις ώρες μαζί με τους πολίτες της Γαλλίας».

Παράλληλα:

2.       Ενέκρινε την οργάνωση ειρηνικής συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας στο κέντρο της Κατερίνης και συγκεκριμένα στην πλατεία Ελευθερίας, ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές ενέργειες, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 20:00.

3.       Αποφάσισε να υψωθεί η Γαλλική σημαία μαζί με την ελληνική, για λίγες ημέρες στην Πλατεία της Ελευθερίας, ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης στο Γαλλικό Λαό που τόσο δοκιμάστηκε αυτές τις ημέρες.
4.       Εξουσιοδότησε τον κύριο δήμαρχο για τα περαιτέρω.