Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κολινδρού, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου.



Ο Άγιος Δημήτριος είναι ανακηρυγμένος, με βασιλικό διάταγμα, Πολιούχος του της ιστορικής κωμοπόλεως του Κολινδρού, ενώ η ημέρα της εορτής του αποτελεί επίσημη αργία.


Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου είναι Κοιμητηριακός Ναός, στενά συνδεδεμένος με την τοπική ιστορία και την ευσέβεια του τοπικού πληθυσμού.


Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας εψάλη ειδική δέηση και η ευχή των κολύβων του Αγίου, τα οποία ευπρέπισε η Γερόντισσα Σιλουανή, Προεστώσα της παρακείμενης Ιεράς Μονής Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις οικουμενικές διαστάσεις που προσέλαβε η τιμή του Αγίου Δημητρίου, ενώ επισήμανε ότι οι γιορτές της Εκκλησίες μας βοηθούν στην ανάπτυξη της πνευματικής ζωής και την αύξηση της πίστης προς τον Θεό.


Στις προεόρτιες εκδηλώσεις παράστησαν ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης, επικεφαλής των Δημοτικών και Τοπικών Αρχών, η τ. Βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη και πυκνό εκκλησίασμα προερχόμενο και από τις δύο Ενορίες του Κολινδρού.