Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. 


Η Σύναξη έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Κατερίνης. 


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος εισηγήθηκε θέματα λειτουργικής τάξεως και ευταξίας, αναφέρθηκε στο Προσκύνημα της Αγίας Ζώνης που θα αφιχθεί στην Κατερίνη στις 28 Οκτωβρίου και θα παραμείνει μέχρι 2 Νοεμβρίου. 
Τόνισε, ότι βασικός σκοπός του Προσκυνήματος είναι η ανάδειξη της πίστης προς τον Θεό και της τιμής προς το Σεπτό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Επίσης, η καλλιέργεια της πνευματικότητας και η παρακίνηση προς μετάνοια και επαναπροσδιορισμού της σχέσης των πιστών με τον Κύριο. 



Σύστησε, οι εντεταλμένοι κληρικοί, που θα τελούν τις ιερές ακολουθίες, θα πρέπει να τονίζουν και να αναδεικνύουν τα παραπάνω βασικά χαρακτηριστικά του Προσκυνήματος, προσβλέποντας πάντοτε στην εξαγωγή του μεγαλύτερου, κατά το δυνατό, πνευματικού οφέλους. 
Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο Ιερέας π. Θεμιστοκλής Ιασωνίδης. Παρουσίασε το παιδικό παιχνίδι «Αρετές & Πάθη», το οποίο επινόησε ο ίδιος και το οποίο αποτελεί κατάλληλο δώρο για μικρά και μεγάλα παιδιά, ιδιαίτερα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. 
Τέλος, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Κατερίνης, Καθηγητής Δημήτριος Τριανταφύλλου, ξενάγησε τους κληρικούς στην Κεντρική Αποθήκη του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Ο Τροφοδότης» της Ιεράς Μητροπόλεως, που στεγάζεται σε χώρο του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Συγκεκριμένα, εξήγησε ευσύνοπτα τον τρόπο με τον οποίο το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (Logistics) οργανώνει την αποθήκη και διαχειρίζεται ή αξιολογεί τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων. 



Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τόσο τον π. Θεμιστοκλή όσο και τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. για τις παρουσιάσεις τους, τονίζοντας τα αγαθά αποτελέσματα που παράγονται από τις συνεργασίες σε κάθε επίπεδο. 


Ιδιαίτερα, δήλωσε την προθυμία της τοπικής Εκκλησίας να συνδράμει το έργο του Τ.Ε.Ι., ιδιαίτερα βοηθώντας αριστούχους φοιτητές και φοιτήτριες, που αδυνατούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, λόγω της οικονομικής κρίσης. 


Επισήμανε, επίσης, την ποιμαντική σημασία λειτουργίας της Κεντρικής Αποθήκης του Κοινωνικού Παντοπωλείου εντός των εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ι., καθώς παρέχεται η καλή μαρτυρία της Εκκλησίας στη σύγχρονη κοινωνία, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων.