Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Οι εργαζόμενοι στα 5αμηνα οργανώνονται,  αμφισβητούν την εκμετάλλευση στα  προγράμματα  ανακύκλωσης  της ανεργίας.

Κοινή  διαπίστωση όλων των εργαζομένων  που συμμετείχαν  στην πρώτη    Συνέλευση,  που κάλεσε  το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘’Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’, στα 5αμηνα  κοινωνικής απασχόλησης  ήταν  αποκαλυπτική  για της συνθήκες  δουλειάς που επικρατούν σε αυτά.
Εργαζόμενοι  που δουλεύουν για λίγα ευρώ, σε  ένα  καθεστώς  σύγχρονης σκλαβιάς,  χωρίς  μέτρα προστασίας για την υγιεινή  και  την ασφάλεια  στην καθαριότητα, και όχι  μόνο.  Δεν τους  δίνουν γάντια, μάσκες, γάλα, φόρμες,  παπούτσια, δεν παίρνουν  άδειες,  σε  αρκετές  περιπτώσεις  δεν  τηρείτε  ούτε το ωράριο. Εργαζόμενοι που δουλεύουν Σάββατο και Κυριακή χωρίς  να παίρνουν το 25% και το 75%  αντίστοιχα,  χωρίς το ανθυγιεινό  επίδομα  στο χώρο της καθαριότητας  όπως  προβλέπει ο νόμος  κλπ.
Χαρακτηριστικές  ήταν οι τοποθετήσεις  των εργαζομένων οι οποίοι αναφέρθηκαν  και στο κλίμα τρομοκρατίας  που  προσπαθούν  τους να επιβάλουν στον δήμο Κατερίνης  για να μην σηκώσουν  το κεφάλι. Τους  εκβιάζουν οτι είναι υποχρεωμένοι να  πάνε  σε όποια  δουλειά και αν τους βάζουν, και αν δεν πάνε  μπορεί  και να απολυθούν. Να μην συνδικαλίζονται και αν  είναι  καλά παιδιά μπορεί να κάνουν και κανένα δίμηνο ακόμα..
 Άλλοι  εργαζόμενοι  αναφέρθηκαν στην ανάγκη να δυναμώσει  ο αγώνας   ενάντια  στο καθεστώς  ομηρίας  με εργαζόμενους δυο ταχυτήτων, άλλα και να  παλέψουν να σταματήσει  αυτό το σύστημα  σύγχρονης σκλαβιάς όπου δουλεύουν  για λίγα  ευρώ χωρίς  ακόμα να  έχουν τα ίδια δικαιώματα  με τους άλλους εργαζόμενους και  να εφαρμόζεται  η Ε.Γ.Σ.Σ.Ε..
Τέλος  η Γ.Σ.  όρισε  Σωματειακή  Επιτροπή  του  Σ.Ι.Υ.Ν.Π.  όπου στην πρώτη  συνεδρίαση της,  όρισε συντονιστή αυτής και αποφασίστηκε μαζί  με το Σ.Ι.Υ.Ν.Π.  άμεσα να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας  στον ΟΑΕΔ .
Διεκδικώντας  να σταματήσει αυτήν η απαράδεκτη κατάσταση με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.
Να καλέσει δεύτερη Γ.Σ. ορίζοντας το πλαίσιο πάλης.
Να  πάρει μέρος  στο συλλαλητήριο  του  ΠΑΜΕ  την Πέμπτη  22 Οκτώβρη   στην πλατεία στις 7μμ προβάλλοντας τα  αιτήματα τους.
Σ.Ι.Υ.Ν.Π.  – ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  5ΑΜΗΝΩΝ.
Τηλ. επικοινωνίας: 6937111270, 6976323079