Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Άμεση παρέμβαση του Δήμου Δέλτα για τα νεκρά ψάρια στο Λουδία

Την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Kεντρικής Μακεδονίας, ώστε να ελεγχθούν τα εργοστάσια που ρίχνουν τα νερά τους στην κοίτη του Λουδία, ζητά ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος.

          "Δεν πρόκειται να περάσει έτσι. Οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Τα ποτάμια δεν υπάρχουν για να πετάμε τα απόβλητά μας. Οι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές πρέπει να γίνουν εντατικοί και αυστηροί. Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά, στην εποχή που το περιβάλλον εσυνδέεται πια άμεσα με υγεία, αναψυχή, επένδυση" τόνισε ο Μ. Φωτόπουλος σχετικά το συμβάν.
          Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό πως στον ποταμό Λουδία εντοπίστηκαν νεκρά ψάρια, υπάλληλοι των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου έκαναν αυτοψία στο χώρο, όπου διαπιστώθηκαν νεκρά ψάρια και καβούρια σε μεγάλους αριθμούς, τα οποία παρασύρονταν προς τη θάλασσα.
          Οι αλιείς της περιοχής επεσήμαναν το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στο Λουδία σχεδόν κάθε χρόνο αυτή την εποχή, ζητώντας να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από την ΠΚΜ, ώστε να προστατευθεί το εισόδημά τους.

          Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων που πραγματοποίησε το Τμήμα Παθολογίας Υδρόβιων Οργανισμών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικού Κέντρου, δεν εντοπίστηκαν παθολογικοί παράγοντες και οι θάνατοι χαρακτηρίζονται «περιβαλλοντικής αιτιολογίας».