Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΒΕ ΠΙΕΡΙΑΣ -ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ""

Η ΠΡΩΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

«ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ»
 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 7Η ΕΒΕΠ – ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
«Το οικονομικό και παραγωγικό προφίλ της Πιερίας», μια εμπεριστατωμένη μελέτη για την οικονομική δραστηριότητα στο νομό, παρουσιάζεται για πρώτη φορά από το Επιμελητήριο Πιερίας. Πρόκειται για μια στατιστική καταγραφή του κύκλου εργασιών ανά επιχειρηματικό κλάδο στην Πιερία που αποτυπώνεται σε ειδικό έντυπο το οποίο θα παρουσιάσει το Επιμελητήριο στην 7η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας, που ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ.
Η μελέτη, που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Πιερίας από την εταιρεία «ΦΑΡΟΣ Συμβουλευτική», παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του  Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας, το βράδυ της Τρίτης, και εγκρίθηκε ομόφωνα.
Πρόκειται για ένα έντυπο  που αποτυπώνει το οικονομικό και παραγωγικό προφίλ της Πιερίας και  αποτελεί ένα βοηθητικό εργαλείο λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων. Για πρακτικούς λόγους το έντυπο έχει συμπυκνώσει τις πληροφορίες μιας αναλυτικότερης μελέτης, επικεντρώνοντας σε επιλεγμένους χρήσιμους πίνακες. Στο έντυπο εμπεριέχονται  δεδομένα που αφορούν τα έτη 2012, 2013, 2014, με την πρόθεση να ανανεώνονται κάθε χρονιά ώστε τα στοιχεία να είναι επικαιροποιημένα, υλοποιώντας έτσι στην πράξη ένα τμήμα του οράματος για το παρατηρητήριο της επιχειρηματικότητας στην Πιερία.
Σχετικά μ’ αυτή την πρωτοβουλία ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου υπογραμμίζει: «ο κύκλος εργασιών μιας οικονομικής δραστηριότητας αποτελεί σημαντική ένδειξη για την πορεία της σε μια περιοχή, άρα και για τον κορεσμό και τις προοπτικές επιτυχίας της. Επίσημα όμως στοιχεία τα οποία δίνουν την ακριβή εικόνα του κύκλου εργασιών ανά κλάδο στην Πιερία, δεν έχει υπάρξει ποτέ τουλάχιστον στο πρόσφατο παρελθόν. Πιστεύω μάλιστα ότι είναι μετρημένες στα δάκτυλα τους ενός χεριού οι προσπάθειες που έχουν γίνει σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο στόχος μας δεν είναι να κουράσουμε με λεπτομερείς στατιστικές αναλύσεις, αλλά να παρουσιάσουμε επεξεργασμένα τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που υπάρχουν κυρίως στην Πιερία. Εκφράζω την πεποίθηση ότι το έντυπο αυτό θα αποτελέσει πολύτιμο σύμβουλο για τον κάθε επιχειρηματία ή υποψήφιο επενδυτή που δραστηριοποιείται ή θέλει να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή μας. Επιλέξαμε να παρουσιάσουμε το έντυπο αυτό στην Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, εκεί όπου τις επόμενες ημέρες θα χτυπά ο παλμός του επιχειρείν, καθώς το αντικείμενο είναι απόλυτα συνυφασμένο με την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου».