Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Επίσκεψη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λιτοχώρου στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας υποδέχτηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, την Τετάρτη 23
Σεπτεμβρίου 2015, την Πρόεδρο του Ελληνικού  Ορειβατικού  Συλλόγου  Λιτοχώρου, κ. Έλλη Τζιούκα και τον υπεύθυνο σχολών Ορειβασίας και Αναρρίχησης του Ε.Ο.Σ. Λιτόχωρου, κ. Μπάμπη Μαρινίδη.


Στο  πλαίσιο της συνάντησης αναφέρθηκαν στην ιστορία του Ελληνικού  Ορειβατικού Συλλόγου Λιτοχώρου, στα μέλη που απαριθμεί, στις δραστηριότητες και στους σκοπού του και στις σχολές ορειβατικής και χιονοδρομικής εκπαίδευσης, που προσφέρει στους λάτρεις του βουνού και της φύσης γενικότερα και καλλιεργώντας ταυτόχρονα –όπως επεσήμαναν και οι εκπρόσωποι του Ε.Ο.Σ. Λιτόχωρου- την αγάπη και το σεβασμό προς την ορεινή φύση και το περιβάλλον.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εξέφρασε τη διάθεση συνεργασίας με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Λιτοχώρου, προκειμένου να αναδειχθεί η ορειβασία πάντα με γνώμονα τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος του Ολύμπου και να συνδεθεί ο ορειβατικός-ορεινός  τουρισμός  με την Πιερία, ενισχύοντας ταυτόχρονα  το τουριστικό ρεύμα και επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο προς όφελος της τοπικής οικονομίας και της τοπικής αλλά και περιφερειακής ανάπτυξης. Άλλωστε, η κ. Σοφία Μαυρίδου, παρουσίασε το σχεδιασμό της Π.Ε.Πιερίας για την προστασία, την ανάδειξη και την  ανάπτυξη του Ολύμπου καθώς και τις δράσεις για την καλύτερη διαχείριση και προβολή του τουριστικού προϊόντος του τόπου.
  




Δελτία τύπου, ανακοινώσεις  και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις της  Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα : http://pieria.pkm.gov.gr