Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Στο φως όλη η αλήθεια για τον θάνατο της 16χρονης Κωνσταντίνας Αναγνώστη απ την Κρανιά Β.Ηπείρου

Ο μυστηριώδης θάνατος της 16χρονης Κωνσταντίνας Αναγνώστη απο την Κρανιά της Β.Ηπείρου πριν απο 10 μήνες στους Αγίους Σαράντα είχε συγκλονίσει. Ο
πατέρας της, Γιώργος Αναγνώστης δεν σταμάτησε ποτέ να ψάχνει τον πραγματικό λόγο που το παιδί του έφυγε έτσι ξαφνικά και άδικα απο τη ζωή.
Εχοντας απογοητευτεί από τους Αλβανούς ιατροδικαστές και αφού αξιοποίησε τα πολύτιμα στοιχεία που είχε απο τις εξετάσεις που έγιναν στην Ελλάδα  και έδειχναν παραποίηση της ιατροδικστικής εξέτασης στην Αλβανία, ζήτησε την βοήθεια του Συλλόγου "Δικηγόρων κατά της Διαφθοράς" και φαίνεται πως πλέον ένα χρόνο σχεδόν μετά αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της περίεργης αυτής υπόθεσης.
Οπως αποκάλυψε ο κ.Αναγνώστης  σε συνέντευξή του σε τοπικό κανάλι των Αγίων Σαράντα, αυτός ήταν που οδήγησε τους "Δικηγόρους κατά της Διαφθοράς "να ασκήσουν ποινική  δίωξη σε 4 ειδικούς απο το Ινστιτούτο Ιατροδικαστών για παραποίηση και συγκάλυψη της ιατροδικαστικής εξέτασης στο σώμα της 16χρονης κόρης του, προσκομίζοντάς τους την πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων που αποκόμισε απο τους Ελληνες επιστήμονες.
Ο πρόεδρος μάλιστα του συλλόγου έχει διαβεβαιώσει τον πατέρα πως θα φτάσει την υπόθεση ως το τέλος και η αρχή έγινε με την  άσκηση ποινικής δίωξης ."Η κόρη μου δεν πέθανε στο νοσοκομείο των Αγίων Σαράντα αλλά σε ιδιωτική κλινική που ξέρω ποια είναι αλλά δεν μπορώ να το αποκαλύψω ακόμη" δήλωσε χαρακτηριστικά σε τοπικό σταθμό, στους Αγίους Σαράντα.
Σε κάποιο σημείο μάλιστα της καταγγελίας που απέστειλαν  οι Δικηγόροι κατά της Διαφθοράς στην Εισαγγελεία Τιράνων σχετικά με το τι συνέβη στην ιδιωτική κλινική όπου το κορίτσι πήγε προκειμένου να υποβληθεί σε διακοπή κύησης (3 μηνών), αναφέρεται πως ο ιατροδικαστής  που εξέτασε τη σορό της 16χρονης (στις 16/11/2014) είδε αμέσως πως τα τοιχώματα της μήτρας  της κατεστραμμένα αλλά δέχθηκε ένα τηλεφώνημα που του υπέδειξε να είναι προσεκτικός με την αιτία θανάτου.
Υπενθυμίζεται πως απο το άψυχο σώμα της 16χρονης έλειπαν ζωτικά όργανα και για το λόγο αυτό όταν ο πατέρας της Γιώργος Αναγνώστης δεν πείστηκε πως το παιδί του πέθανε απο παθολογικά αίτια και ζήτησε  νέα ιατροδικαστική εξέταση στα Γιάννενα. Ο κ.Βουγιουκλάκης που τη διενήργησε, στο πόρισμά του  έκανε λόγο για" αίτια θανάτου ασαφή" αφού έλειπαν ζωτικά όργανα.
Υπενθυμίζεται πως η τοξικολογική εξέταση είχε δείξει την ύπαρξη τριπλάσιας δόσης αναισθητικού (λιδοκαϊνης) κάτι που έδειχνε πως στην κοπέλα είχε χορηγηθεί αναισθησία για έκτρωση. Επιπλέον η Ιατροδικαστική Ιωαννίνων είχε ζητήσει απο το νοσοκομείο  στους Αγίους Σαράντα δείγματα αίματος και οργάνων τα οποία όμως δεν στάθηκαν ικανά να ρίξουν φως στην υπόθεση θανάτου της Κωνσταντίνας. 
defencenet.gr με πληροφορίες απο kenel.gr

http://www.neb.gr/