Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Σταύρος Θεοδωράκης : «Ένα χρήσιμο και ισχυρό Ποτάμι είναι αυτό που θα αλλάξει την πορεία της χώρας»

 «Είναι στα χέρια του ελληνικού λαού να κάνει το Ποτάμι πρωταγωνιστή της επόμενης ημέρας.
Εμείς είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Έχουμε τους ανθρώπους. Για μας όμως δεν είναι πάνω απ’ όλα η εξουσία αλλά οι αρχές και το κατά πόσο θα είμαστε χρήσιμοι σε μια διακυβέρνηση». Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα που εξέπεμψε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά, στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του Ποταμιού.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του κινήματος, παρουσία πλήθους συμπατριωτών του, υποστηρικτών και φίλων του Ποταμιού, «Όλοι μας οφείλουμε να είμαστε περήφανοι που δημιουργήσαμε ένα κίνημα που μπόρεσε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη. Αυτή ήταν η μεγάλη προσφορά του Ποταμιού. Δεν ήρθαμε για να βολέψουμε κάποιους. Αυτό το 6% που πήρε το Ποτάμι είναι πιθανότατα το πιο χρήσιμο 6% στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου. Η Ελλάδα μέχρι και λίγες μέρες μετά το δημοψήφισμα ήταν με το ένα πόδι έξω από την Ευρώπη και βρέθηκε το Ποτάμι για να αναστρέψει αυτή την πορεία».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του Ποταμιού εν όψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε λέγοντας «Πρώτη μας προτεραιότητα είναι οι δουλειές και η πάταξη της ανεργίας. Για να φέρουμε όμως επενδύσεις στην Ελλάδα και να τονώσουμε την αγορά εργασίας, πρέπει να έχουμε σταθερό φορολογικό πλαίσιο και η Δικαιοσύνη να βγάζει γρήγορα αποφάσεις. Γι’ αυτό επιμένουμε στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Δεύτερη προτεραιότητά μας, η σύγκρουση με τη διαφθορά. Τη μικρή και μεγάλη διαφθορά, γι’ αυτό και προτείναμε τη δημιουργία μιας Ενιαίας Αρχής Προμηθειών. Να μην μπορεί ένας υπουργός με μία υπογραφή να γίνεται πλούσιος. Η τρίτη μας προτεραιότητα είναι η Παιδεία. Αν η χώρα δεν αναβαθμίσει και δεν διορθώσει τα κακώς κείμενα στην παιδεία η κρίση θα ξανάρθει».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις στοχευμένες επιθέσεις που δέχεται το Ποτάμι από πολιτικούς του αντιπάλους και μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο επικεφαλής του κινήματος ανέφερε χαρακτηριστικά  «Πολλές φορές τα κόμματα μοιάζουν να είναι ενωμένα απέναντι στο Ποτάμι. Σκεφτείτε γιατί γίνεται αυτό. Γιατί το Ποτάμι είναι εχθρός αυτού που ενώνει όλο το πολιτικό σύστημα. Και τι τους ενώνει; Το να χρησιμοποιούν το κράτος προς όφελος του κόμματος. Τα σχολεία μας ανοίγουν με τεράστιες ελλείψεις και μέχρι το παρά πέντε οι αρμόδιοι Υπουργοί έκαναν αποσπάσεις δικών τους ανθρώπων. Γιατί ήθελαν πριν από τις εκλογές να έχουν τακτοποιήσει το κομματικό στρατό τους. Προχθές μάλιστα ρώτησαν την κ. Γεννηματά για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ στις τράπεζες και απάντησε ότι όλα τα κόμματα χρωστάνε. Τα παλιά κόμματα χρωστάνε και όχι το Ποτάμι. Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι καταχρεωμένα στους τραπεζίτες. Εμείς δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από τις τράπεζες. Δεν το χρειαζόμαστε. Γιατί εμείς δεν φτιάχνουμε γραφεία σε όλη την Ελλάδα, για να έχουμε ανάγκη τον κάθε τραπεζίτη και τα μεγάλα συμφέροντα. Εμείς θα πολιτευτούμε με διαφορετικό τρόπο. Για κανέναν λόγο σε περίοδο οικονομικής κρίσης δεν θα πάρουμε τα λεφτά του ελληνικού λαού για να συντηρούμε γραφεία».


Απαντώντας δε στο ερώτημα γιατί κάποιος στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου να ψηφίσει το Ποτάμι, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε «Γιατί εμείς λέμε ότι μπορούμε. Τους άλλους τους πληρώσαμε ακριβά. Μας κόστισαν πολύ ακριβά τα πειράματά τους. Μας κόστισε το κομματικό κράτος τους. Τώρα ψηφίζουμε Ποτάμι. Είναι παραλογισμός να κάνεις ξανά και ξανά το ίδιο λάθος και να νομίζεις ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Πρέπει να προσπαθήσουμε τώρα. Είναι η μεγάλη ευκαιρία να πείσουμε τους Έλληνες ότι ένα χρήσιμο Ποτάμι είναι αυτό που θα αλλάξει την πορεία της χώρας. Γιατί αν δεν γίνουν αλλαγές σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για τέταρτο μνημόνιο. Αν δεν μπούμε εμείς στη μέση, ένα ισχυρό Ποτάμι, η χώρα θα πηγαίνει από μνημόνια σε μνημόνια, ενώ θα μπορούσε να πάει μπροστά με μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις».