Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ: Η υποκρισία και ο λαϊκισμός έχουν όρια

Σήμερα, 11-9-2015, οι συνυπογράφοντες το παρόν δελτίο τύπου υποψήφιοι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της κοινής μας επίσκεψης στο Δημαρχείο της
Κατερίνης, πληροφορηθήκαμε ότι ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, πρώην Υφυπουργός Υγείας και επί πολλά χρόνια βουλευτής του ιδίου κόμματος, ανήρτησε στα ηλεκτρονικά μέσα ανακοίνωση ότι ανέστειλε την προεκλογική του εκστρατεία και φόρεσε την ιατρική στολή, προκειμένου να μην κλείσει η Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης (Γ.Ν.Κ.). Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων του Γ.Ν.Κ., στην οποία ευθέως γινόταν λόγος για αναστολή λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής και όχι για κίνδυνο αναστολής λειτουργίας της.     
      Μεταβήκαμε αμέσως στο Γ.Ν.Κ., όπου ενημερωθήκαμε από τον Διοικητή κ. Στέργιο Φαρμάκη για τον όντως υπαρκτό κίνδυνο αδυναμίας λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής στον τομέα των εφημεριών λόγω έκτακτης αναρρωτικής άδειας του ενός εκ των δύο εναπομεινάντων παιδιάτρων. Επικοινωνήσαμε αμέσως με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Γεώργιο Κίρκο και τον ενημερώσαμε για το υπαρκτό πρόβλημα και για την παρουσία του κ. Κωνσταντόπουλου στο Γ.Ν.Κ. Ο κ. Κίρκος αμέσως ανταποκρίθηκε και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Γ.Ν.Κ. διευθέτησε το ΧΡΟΝΙΖΟΝ ζήτημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού και της Παιδιατρικής Κλινικής.    
      Πριν από την άμεση έλευση του κ. Κίρκου στο Γ.Ν.Κ. και μετά την ενημέρωσή μας από τον κ. Φαρμάκη μεταβήκαμε στο χώρο της Παιδιατρικής Κλινικής, όπου ο κ. Κωνσταντόπουλος ήταν ενδεδυμένος με δική του ιατρική στολή και με δικά του ιατρικά ακουστικά έχοντας αυθαιρέτως καταλάβει ένα γραφείο. Του εξηγήσαμε ότι η ενέργειά του να καταλαμβάνει δημόσιο χώρο που προορίζεται για την παροχή παιδιατρικών υπηρεσιών χωρίς τη συγκατάθεση ούτε του Διοικητή, ούτε του προσωπικού της Κλινικής, συνιστά αυθαίρετη πράξη και ότι είναι πρέπον να αποχωρήσει. Μας είπε ότι προβαίνει σε ακτιβιστική ενέργεια, για την οποία έχει ενημερώσει τον αρμόδιο υπηρεσιακό Υπουργό, προκειμένου να συμβάλει για να λυθεί το πρόβλημα. Αποχώρησε λίγο αργότερα (πριν από την έλευση του κ. Κίρκου στο Γ.Ν.Κ.) κατόπιν παρέμβασης του κ. Φαρμάκη, που είχε λάβει σχετική εντολή από τον κ. Κίρκο, έχοντας όμως προλάβει να φωτογραφηθεί από δικό του φωτογράφο.
      Είναι γνωστά τα χρονίζοντα προβλήματα του διαλυμένου Ε.Σ.Υ. από τις πολιτικές των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Σ’ αυτό το πλαίσιο και τα προβλήματα της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Κ. (ελλείψεις ιατρών) είναι χρονίζοντα. Η ανεπάρκεια, όμως, της Διοίκησης του Γ.Ν.Κ. κάλυπτε με αλχημείες την κατάσταση. Οι άοκνες προσπάθειες όλων μας (ηγεσία Υπουργείου Υγείας, Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ, βουλευτών) δεν ευοδώθηκαν λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών (υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, κρίσεις ιατρών κ.λ.π.) στο σύντομο χρονικό διάστημα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια πού ήταν ο κ. Κωνσταντόπουλος πριν την προεκλογική περίοδο;       
      Έχοντας την άποψη ότι η υποκρισία και ο λαϊκισμός έχουν όρια καταλείπουμε το συμβάν στην κρίση των πολιτών της Πιερίας.
                                                                        Οι υποψήφιοι βουλευτές
                                                                             του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας
                                                                                  Σκούφα Μπέττυ
                                                                                Τζαμακλής Χάρης
                                                                               Καστόρης Στέργιος