Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Έξι μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη πούλαγαν ρούχα - μαϊμού!

Χιλιάδες προϊόντα "μαϊμού" εντοπίστηκαν σε ράφια και αποθηκευτικούς χώρους έξι εμπορικών καταστημάτων της Θεσσαλονίκης, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που
πραγματοποιήθηκε. 
Για την υπόθεση, συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, έξι γυναίκες, ελληνικής καταγωγής, ανάμεσα στις οποίες μία ιδιοκτήτρια και πέντε υπεύθυνες καταστημάτων, ηλικίας από 35 έως 60 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί σημάτων, πράξεις που αντιμετωπίζουν άλλες δύο επιχειρηματίες (56 και 35 ετών, αντίστοιχα) που διαφεύγουν τη σύλληψη.
Τα επίμαχα καταστήματα βρίσκονται σε περιοχές του κέντρου και της ανατολικής Θεσσαλονίκης,
ενώ της αστυνομικής επιχείρησης προηγήθηκε καταγγελία νόμιμου εκπροσώπου εταιρίας ένδυσης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι ιδιοκτήτριες και υπεύθυνες των εμπορικών καταστημάτων, κατηγορούνται ότι διέθεταν προς πώληση είδη ένδυσης που έφεραν πιστά αντίγραφα των κατοχυρωμένων σημάτων της καταγγέλλουσας εταιρίας, χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια.
Η ζημία που εκτιμάται ότι έπαθε η εταιρία προσεγγίζει τις 128.000 ευρώ.

Συνολικά κατασχέθηκαν 3.133 απομιμητικά προϊόντα ένδυσης, όπως μπλούζες, ζακέτες, φορέματα, παντελόνια κ.ά. Εξάλλου, σε υπόγειο χώρο ενός εκ των καταστημάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.120 ετικέτες και 518 καρτέλες-πιστά αντίγραφα των γνησίων, όπως επίσης πέντε ραπτομηχανές.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν για τα περαιτέρω στην αρμόδια εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.newsit.gr/