Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Συναυλία στο Λιτόχωρο με τον Φοίβο Δεληβοριά και με συμμετοχή Ι.Πίτσιου σε εκθέσεις στο Σπιτάκι Ενιπέα Λιτοχώρου

 ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ, ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΙΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ


Συναυλίες και εκθέσεις στο Σπιτάκι Ενιπέα Λιτοχώρου



Καλλιτεχνικό διήμερο στο παραδοσιακό «Σπιτάκι» που βρίσκεται στο φαράγγι τού Ενιπέα στο Λιτόχωρο, με την πραγματοποίηση συναυλιών και εκθέσεων εικαστικών, αργυροχρυσοχοΐας, φωτογραφίας αλλά και ταινιών μικρού μήκους.


Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν συναυλία τού γνωστού τραγουδιστή Φοίβου Δεληβοριά, κατά την πρώτη μέρα, με την παρουσία πλήθους κόσμου, καθώς και εκθέσεις ζωγραφικής, αργυροχρυσοχοΐας, φωτογραφίας και ταινιών μικρού μήκους. 


Την επόμενη μέρα, παράλληλα με τις εκθέσεις, τοπικό καλλιτεχνικό σχήμα ψυχαγώγησε ντόπιους και επισκέπτες, ερμηνεύοντας πολλά και ποιοτικά τραγούδια.


Ως προς τις εκθέσεις, τη ζωγραφική τέχνη εκπροσώπησε με τα έργα του ο γνωστός Λιτοχωρίτης εικαστικός καλλιτέχνης Γιάννης Πίτσιος. 


Από την πλευρά της η Λάλα Ντιλάιλα που ασχολείται με την αργυροχρυσοχοΐα, παρουσίασε δικά της χειροποίητα κομψοτεχνήματα ενώ εκτέθηκαν και φωτογραφίες τού Αλέξανδρου Δερβίση.


Κατά την παρουσία του, την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, ο Φοίβος Δεληβοριάς είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εκθέσεις και να συζητήσει με τους καλλιτέχνες.


Με τον Γιάννη Πίτσιο ο Φοίβος Δεληβοριάς είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από την τέχνη τού Λιτοχωρίτη εικαστικού αλλά και για τα έργα ζωγραφικής που παρουσίασε, για τα οποία τον συγχάρηκε.


 Ιδιαίτερα όμως στάθηκε στο έργο που σχετίζεται με τον αναρριχητή στον Όλυμπο, όπως επίσης και σε εκείνο το έργο που αναφέρεται στη δημιουργική παρουσία τής γυναίκας στη γη.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χορηγός στο καλλιτεχνικό διήμερο ήταν ο τοπικός σταθμός ΣΚΑΪ 92,6 fm.