Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Να αποτρέψουμε τη νόθευση του απελευθερωτικού μηνύματος του Δημοψηφίσματος της περασμένης Κυριακής

ΕΠΑΜ
Εμπρός να αποτρέψουμε τη νόθευση του απελευθερωτικού μηνύματος του Δημοψηφίσματος της περασμένης Κυριακής!


Προχθές Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 ο ελληνικός λαός για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια καταστροφικής λιτότητας και καταρράκωσης κάθε αξιοπρέπειας συλλογικής και ατομικής, κλήθηκε να εκφράσει τη γνώμη του, έστω και εκ των ενόντων, έστω και στη βάση ενός ασαφούς ερωτήματος. Και ο ελληνικός λαός με ψηλά το κεφάλι απορρίπτοντας την τρομοκρατία και την τεράστια εκστρατεία εκφοβισμού, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από το εσωτερικό, αποφάνθηκε με συντριπτική πλειοψηφία.
Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα δεν «σηκώνει» πολλές και διαφορετικές ερμηνείες. Είναι τόσο καθαρή η βούλησή του, ότι δεν δέχεται καμιά άλλη ταπείνωση, καμιά άλλη υποβάθμιση της ζωής του. Είναι τόσο ισχυρή η εντολή προς την κυβέρνηση να μην κάνει βήμα πίσω και να μη δεχθεί καμία συμφωνία με τους δανειστές, η οποία θα μπορεί να λειτουργήσει σε βάρος της δικής του ξεκάθαρης βούλησης, που η οποιαδήποτε προσπάθεια παρερμηνείας της από τους πολιτικούς ταγούς, μόνο σαν πραξικόπημα θα μπορούσε να εκληφθεί.
Κι όμως πριν ακόμα ολοκληρωθεί η καταμέτρηση της λαϊκής ψήφου, άρχισαν οι ερμηνείες και η προσπάθεια παραχάραξης και νόθευσης του πραγματικού νοήματος αυτής της ψήφου, από το σύνολο του πολιτικού και του μιντιακού συστήματος.
Ο πρωθυπουργός Τσίπρας έσπευσε να θεωρήσει τη λαϊκή εντολή ως εντολή για μη ρήξη και παραμονή πάση θυσία στο ευρώ. Έτσι, αντί να προχωρήσει με την καθαρή εξουσιοδότηση του ελληνικού λαού να δώσει τη μάχη για την κατοχύρωση των αναφαίρετων και αδιαπραγμάτευτων δικαίων της πατρίδας και του λαού, προτίμησε την τάχα εθνική συνεννόηση με αυτούς που μέχρι μόλις πριν λίγο αποκαλούσε τρόικα εσωτερικού.
Έτσι, πανεύκολα και ξεδιάντροπα μετέτρεψε την εξουσιοδότηση του λαού σε εξουσιοδότηση από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, για ακόμα και εντός 48ώρου συμφωνία με τους δανειστές, στη βάση μιας πιο ελαφράς εκδοχής του δικού τους τελεσιγράφου, το οποίο απέρριψε συντριπτικά με τη ψήφο του ο ελληνικός λαός, με μόνο «φύλο συκής» την προσπάθεια για μια κάποια θολή ρύθμιση του χρέους -κάπου, κάπως κάποτε- και ενός «εμπροσθοβαρούς αναπτυξιακού πακέτου».
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) λέγοντας όπως πάντα την αλήθεια στον ελληνικό λαό, αισθάνεται ότι μπορεί σήμερα να απευθυνθεί κοιτώντας στα μάτια κάθε ξεχωριστό πολίτη και να του πει να κρατήσει ψηλά το κεφάλι. Το Δημοψήφισμα της Κυριακής ήταν η αρχή και το εφαλτήριο του αγώνα για την απελευθέρωση και την προκοπή αυτού του τόπου.
Το ΕΠΑΜ καλεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα στον αγώνα για οριστική διαγραφή του χρέους και έξοδο από τους νεοναζιστικούς μηχανισμούς της ευρωένωσης. Όλοι στους δρόμους για να αποτρέψουμε τη νόθευση του απελευθερωτικού μηνύματος του Δημοψηφίσματος της περασμένης Κυριακής!

Αθήνα 7 Ιουλίου 2015
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ