Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Η «λύση» του υπ. Οικ. για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά

Επανέρχομαι στο γνωστό θέμα σχετικά με το συντελεστή φορολογίας των αγροτικών φωτοβολταϊκών για το έτος 2014. Όπως ίσως θυμούνται όσοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα,
το πρόβλημα ανέκυψε μετά την ψήφιση του ν. 4316/2014 «Ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας, βελτίωση περιγεννητικής φροντίδας, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις» (σ.σ. το επίμαχο άρθρο είναι το 116 του εν λόγω νόμου σε συνδυασμό με το άρθρο 128), αναφορικά με την έναρξη ισχύος της διάταξης αυτής. 
Για το ζήτημα αυτό είχαμε αρθρογραφήσει το προηγούμενο διάστημα (σ.σ. δείτε τα άρθρα με τίτλο Τα φωτοβολταϊκά των αγροτών και ο συντελεστής φορολόγησής τους και Αγροτικά φωτοβολταϊκά: Οι απειλές του Π.Σ.Α.Φ. προς τους λογιστές).
Κατά τη συζήτηση του τότε νομοσχεδίου "Ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας, βελτίωση περιγεννητικής φροντίδας, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις", κατατέθηκε τροπολογία από τους βουλευτές κ.κ. Βεσυρόπουλου, Κόνσολα, Μακρή και Κοψαχείλη και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανέφερε τα ακόλουθα κατά τη διάρκεια ψήφισης του νομοσχεδίου στη βουλή:
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Πρόεδρε, αναφέρομαι σε μία τροπολογία συναδέλφων Βουλευτών με γενικό αριθμό 2279 και ειδικό 248, με την οποία ζητούν την εναρμόνιση του ορισμού της αγροτικής δραστηριότητας και της φορολόγησής της με ενιαίο συντελεστή για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως 100 KW. Πιο απλά, για να γίνω κατανοητός, αναφέρεται στα αγροτικά φωτοβολταϊκά έως 100 KW. Είναι ένα αίτημα το οποίο έχει κατατεθεί κατά καιρούς απ’ όλους τους συναδέλφους όλων των πτερύγων, γι’ αυτό και παρακαλώ τον κ. Βορίδη, επειδή η τροπολογία έχει κατατεθεί στο δικό του νομοσχέδιο, να την κάνει αποδεκτή. Προσκαλώ και καλώ όλους τους συναδέλφους να ψηφίσουν ομόφωνα αυτή την τροπολογία, την οποία έχουν άλλωστε ζητήσει κατά καιρούς, όπως είπα, πολλοί συνάδελφοι όλων των πτερύγων. Ευχαριστώ.
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ (Υπουργός Υγείας): Μετά τις τοποθετήσεις των αρμόδιων Υπουργών, γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 2279 και ειδικό 248, η τροπολογία των συναδέλφων κ.κ. Βεσυρόπουλου, Κόνσολα, Μακρή και Κοψαχείλη
Σημείωση: Η τροπολογία αυτή ήταν η ακόλουθη

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ


taxheaven