Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Έγινε στις 7-6-2015 η πορεία για την Αμφίπολη με αίτημα " ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΚΑΣΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ".

Συμμετείχαν οι ομάδες
ΑΡΕΣ ΑΝΑΞ
Ε.Σ.Υ. Σερρών
ΚΑΠΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ
ΣΚΕΠ ΕΛΛΑΣ
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Δέκα άτομα συνολικά απο Καβάλα , Σέρρες , Θεσσαλονίκη , Σαμοθράκη , Ωραιόκαστρο , Ν. Μπάφρα βάδισαν μέσα στα χωριά .

Ο Χρήστος Κοσμίδης έφερε πανώ με την επιγραφή "ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΚΑΣΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ" . Ο Αριστοτέλης Κακογεωργίου έφερε στο αμάξι του μεγαφωνική . Σταματήσαμε στις πλατείες των χωριών . Είπαμε λίγα λόγια για τον λόγο της πορείας . Αναφερθήκαμε στο μνημείο του λόφου Καστά και την επέτειο θανάτου του Μ. Αλεξάνδρου που είναι αυτές τις ημέρες .
Τονίσαμε οτι εμείς δεν είμαστε κάτοικοι της περιοχής άρα δεν θα έχουμε κανένα οικονομικό όφελος απο το άνοιγμα του μνημείου στους τουρίστες . Απο αγάπη για κάθε ελληνικό χωριό δραστηριοποιηθήκαμε . Η μοίρα έδωσε τέτοιο δώρο στην περιοχή . Να μείνει αναξιοποίητο ;
Η πορεία θα γίνει ξανά και ξανά , όσες φορές χρειαστεί . Ο ντόπιος πληθυσμός ήταν διστακτικός ( δεν υπήρχε η συμπαράσταση των τοπικών πολιτικών αρχών ) και η συμμετοχή του ήταν μικρή . Η αστυνομία ευγενέστατη και πρόθυμη να βοηθήσει .
Ελπίζουμε την επόμενη φορά να έχουμε πιο μεγάλη συμμετοχή . Τελικός στόχος είναι η πορεία αυτή να γίνει θεσμός . Ακόμη και μετά το άνοιγμα του μνημείου για τους επισκέπτες , να διοργανώνεται απο τους ντόπιους ετήσια πορεία προς τιμήν του Αλεξάνδρου . Να γίνονται συνέδρια και καλλιτεχνικές παραστάσεις .

Λίγα λόγια για την ιστορία της κινητοποίησης : Φίλος απο την Χρυσούπολη μεταβίβασε την ιδέα ( που άκουσε κάπου αλλού ) οτι πρέπει να ανοίξει το μνημείο για τους τουρίστες , το ταχύτερο δυνατόν . Η Φιλοσοφική Ομάδα Φιλίππων πήρε "ζεστά" την ιδέα και την προώθησε : Τύπωσε και διένειμε φυλλάδια στα χωριά , δημιούργησε σελίδα στο FACEBOOK , ενημέρωσε τα τοπικά ΜΜΕ . Τα πολλά συγχαρητήρια όμως αξίζουν στους δραστήριους πολίτες που κινητοποιήθηκαν . Χωρίς να γνωρίζουν τους διοργανωτές , χωρίς εγωϊσμούς ( "ποιός θα αποκομίσει την δόξα του εγχειρήματος ;" ) ήρθαν επειδή τους άρεσε η ΙΔΕΑ !
Η Ιδέα ήταν ο αρχηγός της πορείας και ΑΥΤΗ απεκόμισε την δόξα . Όλοι οι άλλοι ήμασταν υπηρέτες της .
Η μεγάλη επιτυχία της πορείας ήταν οτι απλοί πολίτες ( όχι όμως ΑΔΡΑΝΕΙΣ πολίτες ) κινητοποιήθηκαν ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΤΑΓΗ απο κομματικούς μηχανισμούς ή απο "επίσημα" πρόσωπα ( βουλευτές κλπ ) . Αυτό ήταν και το κυριώτερο μήνυμα προς τον κόσμο : Μην περιμένετε μόνο οι ΑΛΛΟΙ ( υψηλά ιστάμενοι ) να σκεφτούν για το καλό του τόπου σας . Τις καλές ιδέες βγείτε στον δρόμο και προωθήστε τις ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ . Μην είστε τα "φρόνιμα" υποζύγια που μόνο δουλεύουν και δεν έχουν γνώμη !


Το βράδυ της Κυριακής το ΔΙΚΤΥΟ TV ( απο Σέρρες ) είχε ζωντανή τηλεφωνική συνέντευξη με ένα απο τα άτομα που συμμετείχαν στην πορεία .

Φωτογραφίες απο την πορεία μπορείτε να δείτε στην σελίδα του FACEBOOK :
[url=http://]https://www.facebook.com/pages/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%91%CE%BC%CF%86%CE%B9%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7/1604729743100801?fref=ts[/url]

Περισσότερα: http://www.schizas.com