Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Σε μια μέρα 6.000 αιτήσεις για την Αγροτική Εστία του ΟΓΑ

Μέχρι τις 30 Ιουνίου έχουν περιθώριο οι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας, έτους 2015 που υλοποιεί ο ΟΓΑ να υποβάλλουν αιτήσεις κι ενώ το
ενδιαφέρον παραμένει ιδιαίτερα ζωηρό, καθώς από την πρώτη κιόλας ημέρα στα ΚΕΠ υποβλήθηκαν 6.000 αιτήματα.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα ο νέος διοικητής του ΟΓΑ, Θανάσης Μπακαλέξης σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του οργανισμού, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη.
Τα προγράμματα από τα οποία μπορούν να επωφεληθούν συνολικά 1.400.000 δικαιούχοι (238.000 μένουν εκτός) ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι αφορούν, σύμφωνα με τον κ. Μπακαλέξη, ο οποίος διευκρίνισε πως ο «κουμπαράς» του οργανισμού έχει χρήματα, στις εξής δράσεις:
1) Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 85.000 άτομα από όλους τις νομούς τις χώρας, το οποίο περιλαμβάνει πακέτο 6ήμερων διακοπών( 5 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα τουριστικά καταλύματα τις της χώρας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, ενοικιαζόμενων δωματίων/διαμερισμάτων 2, 3 και 4 κλειδιών και επιπλωμένων κατοικιών, καθώς και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping).
2) Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού (το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού) που θα εφαρμοστεί σε όλους τις νομούς τις χώρας.
Δικαιούχοι είναι 15.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ από όλη τη χώρα , οι οποίοι παράλληλα με το πακέτο 6ήμερων διακοπών (5 διανυκτερεύσεις) θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν μέχρι και 4 απλές λούσεις σε Υδροθεραπευτήρια που λειτουργούν εντός τουριστικών καταλυμάτων και σε επιχειρήσεις ιαματικών πηγών.
3) Εκδρομικό Πρόγραμμα τριήμερων, διήμερων ή μονοήμερων εκδρομών για 49.000 άτομα από όλους τις νομούς τις χώρας, στο οποίο δικαίωμα συμμετοχής έχουν Τουριστικά Γραφεία της χώρας.
4) Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Εισιτηρίων Θεάτρου για 90.000 άτομα, από όλους τις νομούς τις χώρας ,τη θερινή περίοδο 2015 και τη χειμερινή περίοδο 2015-2016, για παραστάσεις που θα δοθούν σε πόλεις όλων των νομών τις χώρας από συμβεβλημένες θεατρικές επιχειρήσεις.
5) Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων για 180.000 άτομα, από όλους τις νομούς τις χώρας, στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι από όλη τη χώρα. Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις συμμετοχής στα Προγράμματα Αγροτικής Εστίας έτους 2015 από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ ( www . oga . gr).
Οικογενειακά επιδόματα
Επ’ ευκαιρία της συνέντευξης ο κ. Μπακαλέξης έκανε έκκληση στους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων, να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις το αργότερο ως τις 22 Ιουνίου, ώστε να συμπεριληφθούν στην παρτίδα πληρωμών του β’ δεκαπενθήμερου του Ιουλίου, διαφορετικά θα εξοφληθούν το Σεπτέμβριο.
Δηλώσεις Στρατούλη
Την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης στη διοίκηση του ΟΓΑ εξεδήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, χαιρετίζοντας την έναρξη υλοποίησης των προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας 2015, τα οποία υλοποιούνται επί 12 συναπτά έτη. Όπως είπε η πολιτεία θα φανεί «συνεπής στη χρηματοδότηση του ΟΓΑ».
Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε πιέσεις δανειστών για μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Αλέξανδρος Μπίκας

http://www.agronews.gr