Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ο Νότης Μαριάς για τη ξυλελιά, την εκβιαστική πολιτική των δανειστών και την πρακτική του πρόωρου, εξαναγκαστικού γάμου των κοριτσιών

Ο Νότης Μαριάς στο Ράδιο Επτάνησα για την Ξυλελιά και την μνημονιακή υποχώρηση της κυβέρνησης.

Συνέντευξη του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών
και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά στον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Επτάνησα  της ΚΕΡΚΥΡΑΣ και στην εκπομπή "Κεντρί" με τον Δημοσθένη Σφήκα στις 29/5/2015.

Στην συνέντευξή του ο Νότης Μαριάς μιλά για:

1. Το Ψήφισμα που κατέθεσε από κοινού με Ευρωβουλευτές από άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. για τη λήψη μέτρων προκειμένου να μην εξαπλωθεί το βακτήριο Xylella fastidiosa (Ξυλελιά) που καταστρέφει τα ελαιόδεντρα (00:04).
2. Την παρέμβασή του στις 27/5/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για τις γερμανικές αποζημιώσεις (08:01).
3. Την επίσκεψή του στο μαρτυρικό Κομμένο Άρτας και τη διοργάνωση εκδήλωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 30/6/2015 για το Ολοκαύτωμα του Κομμένου (09:50).
4. Την εκβιαστική πολιτική των δανειστών (12:44).
5. Την πρόταση-λύση για εξόφληση του ΔΝΤ εκ μέρους της Ελλάδας μέσω χρηματοδότησης από την Τράπεζα της Ελλάδας (15:29).
6. Τη δράση του στην Ευρωβουλή όπου "παίζει Εθνική Ελλάδος" παλεύοντας αταλάντευτα ενάντια στην τρόικα και στους δανειστές (18:53).




Ο Νότης Μαριάς στο BLUE SKY για την εκβιαστική πολιτική των δανειστών.

Συνέντευξη του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY και στην εκπομπή "Χωρίς Αναισθητικό" με τον Γιώργο Τράγκα στις 28/5/2015.

Στην συνέντευξή του ο Νότης Μαριάς μιλά για:

1. Το σκάνδαλο 'Luxleaks' στο Λουξεμβούργο (00:40).
2. Τις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής (02:04).
3. Την πρόταση-λύση για εξόφληση του ΔΝΤ εκ μέρους της Ελλάδας μέσω χρηματοδότησης από την Τράπεζα της Ελλάδας (03:37).




Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να δοθεί τέλος στην πρακτική του πρόωρου, εξαναγκαστικού γάμου των κοριτσιών σε Ασία και Αφρική.

Παρέμβαση ενάντια στην πρακτική του πρόωρου, εξαναγκαστικού γάμου των κοριτσιών κυρίως σε Ασία και Αφρική έκανε στις 27/5/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, «η πρακτική του πρόωρου, εξαναγκαστικού γάμου των κοριτσιών, κυρίως στην Ασία και την Αφρική, έχει προκαλέσει ανησυχίες στη διεθνή κοινότητα αλλά και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συγκεκριμένη πρακτική παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των κοριτσιών και των γυναικών και οδηγεί στην αύξηση των κινδύνων για την υγεία. Οι συνέπειες του πρόωρου και εξαναγκαστικού γάμου είναι τεράστιες για τις γυναίκες αλλά και για τις ίδιες τις κοινωνίες. Διατηρώντας τον κύκλο της φτώχειας, ο εξαναγκαστικός γάμος μειώνει τις πιθανότητες μια κοινωνία να δημιουργήσει βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Από τα κράτη μέλη της Ε.Ε., 23 έχουν υπογράψει και 11 μόνο έχουν κυρώσει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση τόσο της βίας κατά των γυναικών όσο και της ενδοοικογενειακής βίας η οποία θεωρεί τον εξαναγκαστικό γάμο ως παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μια Έκθεση που δημοσιεύτηκε το 2014 έδειξε ότι ο εξαναγκαστικός γάμος αποτελεί πρόβλημα σε ορισμένα κράτη μέλη όπως στη Γερμανία».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Το Κοινοβούλιο έχει λάβει θέση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Θα είναι τώρα αναγκαία να δρομολογηθεί από την Επιτροπή η προσχώρηση της Ε.Ε. στην Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του Συμβουλίου της Ευρώπης».