Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Όταν οι πρωτοποριακές ιδέες γίνονται καινοτόμα προϊόντα...

Μετατρέπει πρωτοποριακές ιδέες σε τρισδιάστατα αντικείμενα,κατασκευάζει προϊόντα με την προσθήκη υλικών και αποτυπώνει πιστά την μορφή διαφόρων αντικειμένων. 

Ο λόγος για την 3D Solidforms, μια εταιρεία με έδρα το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, η οποία εξειδικεύεται στις τεχνολογίες της τρισδιάστατης εκτύπωσης, σάρωσης και σχεδίασης. “Σκοπός της 3D Solidforms είναι να γνωστοποιήσει στους πελάτες της, τις απεριόριστες δυνατότητες αυτών των καινοτόμων τεχνολογιών και την αλλαγή που μπορούν να φέρουν στο χώρο της παραγωγής και των κατασκευών”, δήλωσε ο μηχανολόγος-μηχανικός, Αλέξανδρος Μπασιακούλης, ο οποίος μαζί με τη συνάδελφο του, Μαριάννα Ευσταθίου δημιούργησαν πριν από ένα χρόνο την καινοτόμο εταιρεία. 
Η βιομηχανία, η αρχαιολογία, η κοσμηματοποιία και η διαφήμιση είναι οι τομείς στους οποίους  απευθύνεται η εταιρεία. “Μετά τον σχεδιασμό, ακολουθεί η κατασκευή ενός πρωτοτύπου για να δοκιμαστεί το προϊόν πριν περάσει στη φάση της παραγωγής. 
Αφού γίνουν κάποιες διορθώσεις και εξαχθεί από τα κέντρα κατεργασίας, γίνεται ο ποιοτικός του έλεγχος για να διαπιστωθούν τυχόν λάθη κατά την παραγωγική διαδικασία σε σύγκριση με τα σχέδια”, τόνισε ο κ.Μπασιακούλης  και επισήμανε πως στόχος της 3D Solidforms είναι η ευρύτερη ευρωπαϊκή ζώνη.