Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ο Βόλος τιμά τον "Οικουμενικό Έλληνα" Μάνο Χατζιδάκι στις 24 Ιουνίου 2015

Μια μεγάλη συνεργασία της Βολιώτικης Χορωδίας ,της Χορωδίας των Εκπαιδευτικών και του  Παγκόσμιου  Δικτύου  Ελασσονιτών "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"

Στις ερμηνείες ο Ν. Παρθένης και η Κ. Αποστολοπούλου


Ο μεγάλος μας μουσουργός Μάνος Χατζιδάκις  είναι η αιτία για να συμπράξουν και πάλι ιστορικοί Φορείς πολιτισμού της πόλης του Βόλου , όπως είναι η Βολιώτικη Χορωδία (πρόεδρος Μπ. Σκυργιάννης)  , η Χορωδία των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας (πρόεδρος Γ. Τουφεξής)  και το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"  ,που ,όπως είναι γνωστό ,είναι  η μεγάλη Ομοσπονδία των εβδομήντα (70) Συλλόγων Ελασσονιτών απ' όλο τον κόσμο  (πρόεδρος Κων. Σκριάπας) . Η μαέστρος των δύο Χορωδιών είναι η πασίγνωστη  κ. Στάσσα Τζάλα.


Οι Φορείς αυτοί έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν σε μεγάλα αφιερώματα και μουσικές παραστάσεις  (Χατζιδάκις 2010  με τίτλο "Πάμε μια βόλτα στο ...φεγγάρι" ,όπου τιμήθηκε η Μαρία Φαραντούρη  ,στη  μουσική παράσταση για τον Ελληνικό κινηματογράφο με τίτλο "ένας ουρανός μ' αστέρια"  κ.ά.).


Στη φετινή μεγάλη εκδήλωση που αφορά τον "οικουμενικό ΄Ελληνα" ,τον πολυβραβευμένο μουσουργό Μάνο Χατζιδάκι ,που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 ,στο Θερινό Θέατρο Βόλου "Μελίνα Μερκούρη"και ώρα 21.30 μ.μ. , με την υποστήριξη και τη συνεργασία του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, θα παρουσιαστούν από τους ερμηνευτές και τις δύο  παραπάνω αναφερόμενες Χορωδίες ,μεγάλες επιτυχίες του Μάνου Χατζιδάκι  ,που σημάδεψαν τα μουσικά πράγματα της χώρας μας.

Στη εκδήλωση αυτή  (με συντονισμό -επιμέλεια από τον Κ. Σκριάπα) συμμετέχουν οι εξαιρετικοί σολίστες-ερμηνευτές Νίκος Παρθένης  και  Κατερίνα Αποστολοπούλου , ενώ η  ορχήστρα θα απαρτίζεται από τους καλύτερους μουσικούς της πόλης του Βόλου (υπεύθυνος Προγράμματος Ν. Παρθένης ,στο πιάνο-ενορχήστρωση  ο Ν. Νεύρος) , σε επιμέλεια Βιντεοπροβολών του μόνιμου συνεργάτη των διοργανωτών κ. Γεώργιο  Τζήκα, χορογραφίες ,κείμενα κλπ.
Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση ,της οποίας οι προετοιμασίες είναι  σε πλήρη εξέλιξη και  θα χαρακτηρίζεται από ποιότητα και αισθητική ,αντάξια και του μεγάλου μας Μάνου Χατζιδάκι ,όσο και του απαιτητικού κοινού του Βόλου .Μια πανδαισία ήχων ,φωνών ,εικόνων και μουσικής από ένα πλήθος πάνω από ογδόντα καλλιτεχνών που θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης επί σκηνής ,παρουσιάζοντας τις καλύτερες μουσικές δημιουργίες του Μάνου Χατζιδάκι   , που έχουν ταξιδέψει την Ελλάδα και τη μουσική της σε όλο  τον κόσμο.


Η συνεργασία ,το μεγάλο μυστικό των επιτυχιών

Αυτό που χαρακτηρίζει τα  ΔΣ των παραπάνω Φορέων είναι η εξωστρέφεια , η συνεργασία και το κοινό όραμα ,το οποίο υλοποιούν  με τον καλύτερο τρόπο ,υπηρετώντας την τέχνη ,τον άνθρωπο και τον πολιτισμό .Για τον λόγο αυτό οι συνεργασίες τους έχουν μείνει αξέχαστες από όσους τις παρακολούθησαν τα τελευταία χρόνια ,γιατί πρόσφεραν μοναδικές στιγμές συγκίνησης και υψηλής αισθητικής.
Αξίζει να σημειωθεί το σπουδαίο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο που για δεκαετίες προφέρουν στην πόλη του Βόλου οι  παραπάνω  χορωδίες  (Βολιώτικη και Εκπαιδευτικών )  που έχουν κοινή μαέστρο ,την εξαιρετική και πολύ γνωστή στο χώρο της χορωδιακής μουσικής κ. Στάσα Τζάλλα και τις χαρακτηρίζει τόσο η ποιότητα ,όσο και η ποικιλία των μουσικών αναζητήσεων.
Σε ότι αφορά το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" με πρόεδρο τον κ. Κων. Σκριάπα ,αυτό έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια μεγάλη Ομοσπονδία -πρότυπο ,που χαίρει εκτίμησης και σεβασμού εντός και εκτός Ελλάδος και έχει τιμηθεί επανειλημμένα γι' αυτό  ,με Μέλη συλλόγους Ελασσονιτών  απ' όλο τον κόσμο , δραστηριοποιείται στο χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών και οι πυλώνες δράσης του είναι ο Πολιτισμός , το Περιβάλλον , η Κοινωνική Αλληλεγγύη, η Κοινωνική Οικονομία και η Βιώσιμη Ανάπτυξη. Κάθε δράση του αποσκοπεί στην ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού  και τη στήριξη των ευπαθών ομάδων .
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Κων. Σκριάπας τηλ. 6974-881944 -Πρόεδρος Δικτύου ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ.


Με Εκτίμηση


Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
Ο πρόεδρος
Ο  Γενικός  Γραμματέας
Σκριάπας Κων/νος
Κων. Κυριλλίδης
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης
Δημοσιογράφος