Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Πολιτική η Σύγκρουση με τους Δανειστές και την Εγχώρια Διαπλοκή

Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία  ότι, οι λεγόμενοι «θεσμοί» ή «εταίροι», στην πραγματικότητα τοκογλύφοι δανειστές, θέλουν να επιτύχουν τη συναίνεση
της Κυβέρνηση σ’ ένα σχέδιο το οποίο να περιλαμβάνει όλα εκείνα τα υφεσιακά μέτρα που είχαν αποδεχτεί Σαμαράς και Βενιζέλος δια του e mail Χαρδούβελη, χρησιμοποιώντας την έλλειψη ρευστότητας την οποία έχουν επιβάλλει μέσω της ΕΚΤ στη χώρα μας. Να προχωρήσει δηλαδή στη μείωση των μισθών και των κύριων συντάξεων, στην ουσιαστική εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων με την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, στη νομοθετική κατοχύρωση των ομαδικών απολύσεων και την περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις  όσων  δημόσιων επιχειρήσεων έχουν απομείνει υπό κρατικό έλεγχο (βλέπε ΔΕΗ) και το ξεπούλημα της  κρατικής περιουσίας με όρους αποικίας.
Είναι βέβαιο ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχτεί μια τέτοια συμφωνία, γιατί η λαϊκή εντολή που της δόθηκε στις 25 Γενάρη  ήταν να προχωρήσει σε έναν έντιμο συμβιβασμό με τους δανειστές, ο οποίος όμως δεν θα συμπεριλαμβάνει νέα μνημόνια και νέα υφεσιακά μέτρα. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά το ιερατείο της Ε.Ε., η Γερμανική Ελίτ και οι τοκογλύφοι, για αυτό και κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την Ελληνική Κυβέρνηση με την βοήθεια και των εγχώριων μηχανισμών που δρουν στο εσωτερικό της χώρας σαν 5η φάλαγγα.
Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ποτάμι καθώς και τα συστημικά ΜΜΕ με τους εντεταλμένους προπαγανδιστές τους, εκμεταλλεύονται το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τις συνεχείς παλινωδίες των «θεσμών» κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, για να εξαπολύσουν καθημερινά την πολεμική τους σε βάρος της Κυβέρνησης, ζητώντας της να υπογράψει ότι της σερβίρουν οι δανειστές. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση. Οφείλει άμεσα να πάρει μέτρα και να αποκαλύψει στον Λαό το ρόλο των μνημονιακών προπαγανδιστικών μηχανισμών. Η σύγκρουση είναι πολιτική και όχι παζάρι λογιστικών υπολογισμών και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η πολιτική απόφαση του ελληνικού λαού αποτυπώθηκε στις εκλογές της 25 Γενάρη και η συμπαράστασή του στην Κυβέρνηση είναι δεδομένη ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων.
Η επιτυχής έκβαση της πολιτικής σύγκρουσης εξαρτάτε ακόμη από το ξεκαθάρισμα του κρατικού μηχανισμού από στελέχη, τα οποία, ενώ υπηρέτησαν με τον πλέον δουλικό τρόπο τους δανειστές, εξακολουθούν και σήμερα να παραμένουν επικεφαλείς κρίσιμων τομέων της διοίκησης,  στηριζόμενα από τα ξένα κέντρα και την εγχώρια διαπλοκή. Ο κος Στουρνάρας επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, η κα Σαββαϊδου επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η κα Σακελλαρίου Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΤΧΣ, με μισθό 250.000 € το χρόνο κι ας ευθύνεται για τη φυγή 1,2 δις ευρώ που περίσσεψε από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κος Σπυρόπουλος, ο γνωστός συνδικαλιστής του ΟΤΕ, Διοικητής του ΙΚΑ, και αρκετοί –ές άλλοι -ες. Τέλος μας προξενεί κατάπληξη η είδηση, που είδε το φως της δημοσιότητας χωρίς να διαψευστεί, ότι επίκειται η τοποθέτηση από τον κο Κουρουπλή της κας Δρέττα ως προέδρου του ΕΟΠΠΥ. Υπενθυμίζουμε στον Πρωθυπουργό ότι η εν λόγω κυρία, ως κυβερνητικό στέλεχος στο Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με προϊστάμενο τον κo Λοβέρδο είχε πρωτοστατήσει στην περικοπή των συντάξεων.