Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ - Πρέπει να το δεις!

 Πόσο γνωστά μας είναι…
το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι του Δίου, το αρχαιολογικό Μουσείο Δίου, η αρχαία και βυζαντινή Πύδνα– Κίτρος, τα
Λείβηθρα, οι μυκηναϊκοί τάφοι –Σπάθες, ο αρχαιολογικός χώρος Αλυκών Κίτρους,ονεολιθικός οικισμός Μακρυγιάλου, οιΜακεδονικοί Τάφοι Κορινού, το αρχαίο Ηράκλειο–Κάστρο του Πλαταμώνα …;


«Πρέπει να το δεις!»

Με αφετηρία το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στον κόμβο του Λιτόχωρου το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 ομάδα μελών της ΟΝΝΕΔ Πιερίας ξεκίνησε τη δράση επίσκεψης και προβολής σημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος του Νομού μας με τίτλο «Πρέπει να το δεις!».


Μέσα από τη δράση «Πρέπει να το δεις!» της ΟΝΝΕΔ Πιερίας σκοπεύουμε να γνωρίσουμε οι ίδιοι και έπειτα να προβάλουμε σε όλους τους νέους του τόπου μας και όχι μόνο αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, μνημεία και σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος που αξίζει ο καθένας μας να δει και ιδιαίτερα ως Πιεριείς οφείλουμε να γνωρίζουμε.


Ως αφετηρία αυτής της δράσης μας είχαμε την χαρά και την τιμή να επισκεφθούμε το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Κόμβο Λιτόχωρου. Μέλη του Ιδρύματος μας υποδέχτηκαν και μας ξενάγησαν στους χώρους του, παρουσίασαν την ιστορία, το έργο και τους σκοπούς του. Στη συζήτησή μας τονίσαμε ιδιαιτέρως τη θέση του Ιδρύματος – εμφανές και εγκατεστημένο δίπλα από την Εθνική Οδό, στους πρόποδες του Ολύμπου – και τη δυνατότητα εξέλιξής του σε σημείο αναφοράς όλων των περιηγητών του τόπου μας προβάλλοντας και παρέχοντας πληροφορίες για όλα τα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος του Νομού μας.
Συγχαίρουμε τα μέλη του Ιδρύματος για το έργο τους και τους ευχαριστούμε για την άριστη υποδοχή και φιλοξενία τους.


Ως ΟΝΝΕΔ Πιερίας στο πλαίσιο του «Πρέπει να το δεις!»θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις μας σε διάφορα σημεία του Νομού ολοκληρώνοντας τη δράση μας με τη δημοσίευση άρθρου με αναφορά σε όλους τους σταθμούς της και με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις μας με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και, ενόψει τουριστικής περιόδου, την ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος της Πιερίας μας, της φύσης και του πολιτισμού της.


ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ