Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Η ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΝΙΚΟΛΑΟ ΓΡΑΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ

     Στην τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου συμβουλίου
Η ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΙΜΗΣΕ
ΤΟΥΣ ΝΙΚΟΛΑΟ ΓΡΑΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ

   Σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης λόγω της αποχώρησης, του επί πάνω από τέσσερις δεκαετίες ενεργού μέλους της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης προέδρου της Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, συνεδρίασε την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 για τελευταία φορά το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο του αξιόλογου πνευματικού φορέα της Πιερίας.
   Ο κ. Κωνσταντινίδης είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης. Επί είκοσι έξη χρόνια από τον προεδρικό θώκο διοίκησε με επιτυχία την Εστία, με κορυφαία στιγμή για τον ίδιο και τον σύλλογο, την πρόσφατη βράβευση από το σημαντικότερο πνευματικό ίδρυμα της χώρας μας, την Ακαδημία Αθηνών.
   Ήταν το πρόσωπο της κοινής αποδοχής που  αθόρυβα συνέχισε και καταξίωσε το πολιτισμικά πολυσήμαντο και δημιουργικό έργο της Ε.Π.Μ. Κατερίνης, η οποία φέτος συμπλήρωσε εξήντα ένα χρόνια διαδρομής στις τέχνες και τα γράμματα.
   Το διοικητικό συμβούλιο ασχολήθηκε με την προετοιμασία της γενικής συνέλευσης και τις εκλογές που θα αναδείξουν τη νέα τριετούς διάρκειας διοίκηση της Εστίας, αλλά και με άλλα τρέχοντα ζητήματα.
   Παράλληλα με ομόφωνη απόφαση το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Π.Μ. Κατερίνης, τίμησε δύο πρόσωπα που με ενεργό ρόλο συνέβαλαν στην ανάδειξη και καταξίωση του έργου της Εταιρείας Πιερικών Μελετών. Τον έφορο λόγου και τέχνης, φιλόλογο και ιστορικό τέχνης Νικόλαο Γραίκο για την επίσης βράβευσή του από την Ακαδημία Αθηνών και τον συνεργάτη της Ε.Π.Μ. Περικλή Χατζηγιάννη για την συμβολή του στην προβολή και παρουσίαση του έργου και των εκδηλώσεων της Εστίας.
   Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, τόνισε: «Στην  τελευταία μας συνεδρίαση οφείλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε δύο ανθρώπους της οικογένειας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης που συνέβαλαν στο να καταξιωθεί και να αναδειχθεί ο ρόλος και η ταυτότητα του συλλόγου. Το 2014 ήταν μια χρονιά ιδιαίτερα πετυχημένη. Οι βραβεύσεις από την Ακαδημία Αθηνών και οι εκδηλώσεις μας με την τεράστια επιτυχία και απήχηση μας έκαναν περήφανους και δικαίωσαν τον ρόλο μας. Η συμβολή του Νικολάου Γραίκου και Περικλή Χατζηγιάννη προς αυτή την κατεύθυνση ήταν σημαντική και τους ευχαριστούμε για αυτό. Ευχαριστώ επίσης όλους με τους οποίους συνεργάσθηκα τόσα πολλά χρόνια. Είμαι και παραμένω κοντά και δίπλα στους συνεχιστές της παραγωγικής διαδρομής και πορείας της Εστίας. Καλή επιτυχία στη νέα διοίκηση.»

   Συμμετείχαν στη συνεδρίαση τα μέλη της διοίκησης Μαρία Δουκάκη (αντιπρόεδρος), Αναστάσιος Πολυχρονίδης (γεν. γραμματέας), Ευάγγελος Γκούτζας (ταμίας), Αντώνιος Μπίντας (έφορος χορωδίας και αιμοδοσίας), Ειρήνη Βενετσάνου (έφορος μουσικής προπαιδείας), Παναγιώτης Σάββας (έφορος χορευτικού) και Αντώνης Ράλλης (έφορος φωτογραφίας).