Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

   Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 η καλλιτεχνική επιτροπή του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ( ΟΡ.ΦΕ.Ο. ) που συγκροτήθηκε από τη νέα
διοίκηση, με σκοπό την προετοιμασία, επιλογή και εισήγηση του προγράμματος του 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ.
    Συμμετείχαν σε αυτήν από μέρους της διοίκησης ο πρόεδρος Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο οποίος είναι και συντονιστής της επιτροπής και η γενική γραμματέας του Οργανισμού Μαρίκα Φωτοπούλου. Εκ μέρους φορέων και συμπολιτών συμμετείχαν στην πρώτη συνεδρίαση της καλλιτεχνικής επιτροπής οι, Αθανάσιος Τσιαμπέρας διευθυντής μεταφορών της περιφερειακής ενότητας Πιερίας, Μελίνα Παπαδοπούλου δικηγόρος, Γεώργιος Χανδόλιας ηθοποιός και σκηνοθέτης, Νικόλαος Γραίκος φιλόλογος και ιστορικός τέχνης, Κωνσταντίνος Μυστακίδης ηθοποιός και η Σοφία Ελευθεριάδου, φιλόλογος. Συμμετέχουν επίσης αλλά δεν παρευρέθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση για δικαιολογημένους λόγους, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας Ελένη Παπασταύρου, ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Ζάχος, ο δημοσιογράφος Ευγένιος Παπαδόπουλος και εκπρόσωπος της Εστίας Πιερίδων Μουσών που θα ορισθεί από τη νέα διοίκηση.
   Ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο γνωστοποίησε το ρόλο και τη σημασία της καλλιτεχνικής επιτροπής, ανέλυσε τη φιλοσοφία της λειτουργίας του θεσμού, παρουσίασε τους χώρους φιλοξενίας των εκδηλώσεων, την πορεία της συνεργασίας με την τιμώμενη φετινή χώρα που είναι το Μαρόκο και τέλος αναφέρθηκε στους άξονες που θα περιέχει φέτος το πρόγραμμα του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου, σύμφωνα και με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

   Παρουσιάστηκαν τέλος οι προτάσεις που κατατέθηκαν μέχρι τώρα για συνεργασία με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ.
   Υπέβαλαν προτάσεις από πλευράς θεάτρου, οι δύο κρατικές σκηνές, ανεξάρτητοι θίασοι και σχήματα.. Από το χώρο της μουσικής κατατέθηκαν προτάσεις για συναυλίες κλασσικής μουσικής, η παράσταση-αφιέρωμα για τα εκατό χρόνια του Βασίλη Τσιτσάνη με τίτλο «πριν το χάραμα», προτάσεις ντόπιων σχημάτων και δημιουργών και διάφορες άλλες, μεταξύ των πρώτων προτάσεων που κατατέθηκαν έως σήμερα..
   Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών της καλλιτεχνικής επιτροπής, με κατευθυντήριο στόχο τη διαμόρφωση ενός προγράμματος που θα περιλαμβάνει όλο το φάσμα των μορφών της τέχνης και θα ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις των πολυάριθμων θεατών του Φεστιβάλ Ολύμπου.  Η επιτροπή θα συνεδριάσει και πάλι όταν θα υπάρξουν και νεότερες προτάσεις.