Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Έφηβος γκολτζής, ετών 46, στον Άγιο Σπυρίδωνα και στο ερασιτεχνικό Πιερίας

Κατσαμάγκας Δημήτρης (46χρονος ποδοσφαιριστής Ολύμπου Αγίου Σπυρίδωνα-1 γκολ/προπονητής Γ. Ολύμπιου Λόφου, πρώην ποδοσφαιριστής του Πιερικού)

Του Κολίτση Νίκου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Κολίτση Νίκο και στο Metrosport.gr

Όλα είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας, προπόνησης και ζωής. Δεν μπορείς να έχεις το ένα και να μην έχεις το άλλο. Όταν περνάνε τα χρόνια, κάθε χρόνος που προστίθεται είναι διαφορετικά, καθώς αλλάζουν όλα. Είναι και θέμα εμπειρίας η κατανομή των δυνάμεων σε ένα παιχνίδι, κάτι που είναι δύσκολο. Πολλά παιδιά έχουν πολλές δυνάμεις, ξεκινάνε ένα τριαντάλεπτο και μετά έχουν κατακόρυφη πτώση.
Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και εμείς οι άντρες είμαστε παιδιά. Γι' αυτό συνεχίζω. Μέσα στην κρίση λειτουργεί και ως διέξοδος. Ξεφεύγεις για δύο ώρες και καθαρίζει το μυαλό σου.
Είτε παίζεις στη Ρεάλ είτε παίζεις στον Όλυμπο Αγίου Σπυρίδωνα, η ευχαρίστηση είναι η ίδια. Δεν αλλάζει αυτό. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι αυτά τα παιδιά και η ενασχόληση μαζί τους. Προσπαθούμε με τον Αστέριο Γιώτσα και αυτή η ομάδα είναι ένα σκαλοπάτι για πολλά παιδιά να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο και το έχουν καταφέρει.
Το σκέφτομαι, δεν το κρύβω, να παίξω με το γιο μου κάποια στιγμή μαζί, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Όποιος θέλει να παίξει, θα παίξει. Θέληση χρειάζεται και αγάπη γι' αυτό που κάνεις. Αυτό σε κρατάει και αυτό σε πάει πιο πάνω. Όσο πιο πολύ το αγαπάς και όσο περισσότερο θέληση έχεις, τόσο πιο ψηλά θα πας.
Τα πάντα παίζουν ρόλο και ο χαρακτήρας παίζει το μεγαλύτερο. Πολλοί ποδοσφαιριστές, λόγω χαρακτήρα, έχουν πτώση στην καριέρα τους. Σε πολλές ομάδες της Πιερίας μαλώνουν οι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους. Αυτό δεν είναι υγιές και δεν μπορεί να  υπάρχει συνέχεια. Εδώ δε μιλάει κανείς και όλοι σέβονται τον συμπαίκτη και τον αντίπαλό τους.
Δεν υπάρχουν κίνητρα από την πολιτεία και μετά και από δέκα χρόνια δυστυχώς δε βλέπω ν' αλλάζει κάτι. Εμείς προσπαθούμε και έχουμε κάνει μία καλή αρχή.
Το επίπεδο της Γ' κατηγορίας είναι αρκετά χαμηλό. Έχουμε γεμίσει ομάδες, δεν υπάρχουν παιδιά και πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των ομάδων για να έχουμε παιδιά που αγαπούν να παίζουν. Εμείς έχουμε παιδιά που το αγαπούν το ποδόσφαιρο, ενώ πολλές άλλες ομάδες, χωρίς να κάνουν προπονήσεις, έρχονται μόνο στους αγώνες. Αυτό δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα.