Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

 Εορτάστηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Παιδείας, στην Κατερίνη.

Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου το απόγευμα τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Φωτίου του ομώνυμου Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως, χοροστατούντος του Σεβαμσιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Στον εσπερινό παρέστηκαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Α΄θμιας Εκπαίδευσης Αστέριος Κρίτογλου, η καθηγήτρια Μιράντα Παππά, Υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων εκ μέρους του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Β΄ θμιας Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και εκπαιδευτικοί εκπρόσωποι όλων των σχολείων.
Ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Σεβαστιανός Αράπης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.
Μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν των παρισταμένων εκπαιδευτικών.

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου το πρωί λειτούργησαν όλοι οι Ιεροί Ναοί με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών των σχολείων.

Ο κεντρικός εορτασμός τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κατερίνης με την τέλεση δύο θ. λειτουργιών.
Συγκεκριμένα, στον υπόγειο Ιερό Αποστόλου Βαρνάβα εκκλησιάστηκαν 2 δημοτικά σχολεία, ενώ στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως εκκλησιάστηκαν 2 γυμνάσια, 1 λύκειο και η Εκκλησιαστική Σχολή (ΙΣΔΕ), με την παρουσία των σημαιοφόρων όλων των σχολείων και των τοπικών Αρχών.
Την ίδια ημέρα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση της Διεύθυνσης Β΄ θμιας Εκπαίδευσης στο Πνευματικό Κέντρο «Εκάβη» του Δήμου Κατερίνης, με κεντρικό ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Οι Τρεις Ιεράρχες και η επικαιρότητά τους». 
Μετά την ομιλία, απονεμήθηκαν διακρίσεις σε αριστούχους μαθητές.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι τοπικές Αρχές, διευθυντές και καθηγητές, καθώς και περί τους 400 μαθητές γυμνασίου και λυκείου.