Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου (Τελώνη και Φαρισαίου-Έναρξη Τριωδίου) ο Σύλλογος Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης εόρτασε τον Προστάτη του Άγιο Διονύσιο τον εν Ολύμπω.


Ο εορτασμός περιλάμβανε την τέλεση Αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας και Αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στη λειτουργική περίοδο του Τριωδίου και στην αξιοποίηση των πνευματικών μηνυμάτων, που αυτή αντιπροσωπεύει, προκειμένου να προχωρήσουμε στη βίωση της Μεγάλης Σαρακοστής και του Πάσχα. Αναφέρθηκε, επίσης, στον τιμώμενο Άγιο Διονύσιο, ο οποίος είναι Προστάτης και Έφορος ολόκληρης της Πιερίας αλλά και των απανταχού Λιτοχωριτών. Ιδιαίτερα εκείνων οι οποίοι από τις αρχές του 20ού αι. εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου και ίδρυσαν το 1934 τον δραστήριο Σύλλογό τους.


Ο Μητροπολίτης Κίτρους εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την ευλογία που του παραχώρησε, προκειμένου να ιερουργήσει και να προστεί των εορταστικών εκδηλώσεων.

Μετά τη Θ. Λειτουργία ο εορτασμός συνεχίστηκε στο εντευκτήριο του Συλλόγου, όπου πραγματοποιήθηκε εόρτια εκδήλωση και κοπή βασιλόπιττας.