Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Η ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 Η ετήσια καθιερωμένη γιορτή του στίβου του ΑΡΧΕΛΑΟΥ Κατερίνης που πραγματοποιείται με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, αποτελεί ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός. Δίνει τη
δυνατότητα στην οικογένεια του κλασσικού αθλητισμού, του κορυφαίου συλλόγου της Πιερίας να επιβραβεύσει τους διακριθέντες αθλήτριες και αθλητές στους στίβους και στην εκπαίδευση την απελθούσα χρονιά και να ανανεώνει την αγωνιστική συνέχεια του ΑΡΧΕΛΑΟΥ και για το έτος 2015.

   Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 στο ξενοδοχείο ΠΛΑΤΩΝ της Κατερινόσκαλας παρουσία των αθλουμένων και των γονέων τους αλλά και των προπονητών, καθώς και εκπροσώπων της πολιτείας και φορέων.

   Προλογίζοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του Γυμναστικού Αγωνιστικού Συλλόγου Κατερίνης «Ο ΑΡΧΕΛΑΟΣ» Θεόδωρος Διαμαντόπουλος τόνισε: «Σας καλωσορίζω στη σημερινή μας γιορτή που είναι θεσμός στην έξη δεκαετιών πορεία του ΑΡΧΕΛΑΟΥ και όπου πέρα από τις ευχές μας δίνει την ευκαιρία της συνεύρεσης και της επιβράβευσης των αθλητριών και αθλητών μας που διακρίθηκαν την απελθούσα χρονιά στους στίβους και τη μάθηση. ΤΟ 2014 ήταν ένα πετυχημένο έτος για το σύλλογό μας, μιας και πολλοί αθλητές και αθλήτριες κατέλαβαν Πανελλήνιες πρωτιές και νίκες. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

   Ως διοίκηση ευχαριστούμε τους γονείς των αθλουμένων για τη συμπαράσταση τους και βέβαια οφείλουμε να επιβραβεύσουμε το έργο των προπονητών μας. Με τη θεσμοθέτηση από φέτος του βραβείου στον παράγοντα με προσφορά στον υγιή αθλητισμό, υλοποιούμε στην πράξη τη φιλοσοφία μας ότι ο ΑΡΧΕΛΑΟΣ κινείται με εξωστρέφεια, αγκαλιάζει και συνυπάρχει με όλη την αθλητική οικογένεια. Με την ευχή και ελπίδα ότι και το 2015 θα είναι καρποφόρο και παραγωγικό με πολλές νίκες για το στίβο και όλη την κοινωνία του ΑΡΧΕΛΑΟΥ, σας εύχομαι υγεία, ευτυχία και πρωτιές.»

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΓΙΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

   Από φέτος ο ΑΡΧΕΛΑΟΣ θεσμοθετεί το βραβείο τιμής σε πρόσωπα με προσφορά στον υγιή αθλητισμό μάλιστα προερχόμενα από όλο το φάσμα της αθλητικής κοινωνίας. Το πρόσωπο που επιλέχθηκε και τιμήθηκε για το έτος 2015 είναι ο επί σειρά ετών πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και διοικητικός παράγοντας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Παναγιώτης Σεϊτανίδης, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε και μέλος της διοίκησης του Πιερικού και της Ένωσης ποδοσφαίρου Κ.Δ. Μακεδονίας.
   Στη συνέχεια τιμήθηκαν οι αθλήτριες και οι αθλητές του ΑΡΧΕΛΑΟΥ που κατέλαβαν το 2014 Πανελλήνιες νίκες και διεθνείς διακρίσεις.
   Η Άννα Κιάφα (400 μ. εμπόδια)και για τη συμμετοχή της στους προκριματικούς των Ολυμπιακών αγώνων στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες 2015 των Ευρωπαίων αθλητών.
   Η Βάγια Δάμπλια (80 μ.) και οι Βάγια Δάμπλια-Φιλιώ Χαλεπλή-Κατερίνα Ρέχα-Σοφία Καραδήμου (σκυταλοδρομία 4Χ80 μ.). Ακόμα οι Πασχάλης Τερζής (800 μ.), Αθανασία Κουκοδήμου (άλμα σε μήκος) και Αφροδίτη Κυρμανίδου (150 μ. ).
   Επίσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον ΑΡΧΕΛΑΟ η Ελένη Κοζανίτη και ο Γεώργιος Ασλανίδης.
   Τέλος επιβραβεύθηκαν για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ οι Μαρία Αμαραντίδου, Χριστίνα Καραδήμου, Αικατερίνη Κωτίδου, Ευαγγελία Κατσούλη, Καλιάνθη Γκρούτα, Χριστίνα Μπαρτούς και Ευθύμιος Κετσετζόπουλος καθώς και αθλήτριες και αθλητές που διακρίθηκαν σε Πανελλήνια πρωταθλήματα.

ΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ

   Μεταξύ των προσώπων που τίμησαν την γιορτή του στίβου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο πρώην Δήμαρχος Κατερίνης και Βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, το μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας Αθανάσιος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κωνσταντίνος Ρέχας, ο πρώην πρόεδρος του ΑΡΧΕΛΑΟΥ Χρήστος Ελευθερούδης κ.ά.

   Στο χαιρετισμό της η κ. Μαυρίδου αφού συνεχάρη τον ΑΡΧΕΛΑΟ για το αξιόλογο από κάθε πλευρά έργο που επιτελεί, επισήμανε: «Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και εγώ προσωπικά στηρίζουμε τις προσπάθειες σας και σας δηλώνω ότι και με την ιδιότητα της θεματικής ενότητας του αθλητισμού που συντονίζω στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, βρίσκομαι δίπλα σας ως αρωγός και συμπαραστάτης. Κοντά στον ΑΡΧΕΛΑΟ που τιμά τον τόπο μας και τον Ελληνικό αθλητισμό. Σας εύχομαι καλή χρονιά με πολλές και αξιόλογες επιτυχίες.»

Την παρουσίαση των διακριθέντων και της λαχειοφόρου αγοράς της γιορτής στίβου συντόνισαν οι προπονητές του ΑΡΧΕΛΑΟΥ Χάρης Βαρυτιμίδης και Βίκυ Μπατάλα, ενώ η πρώην πρωταθλήτρια του συλλόγου Πέτρα Τσαουσίδου κατέγραψε φωτογραφικά την εκδήλωση.