Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΒΑΦΥΡΑΣ ΔΙΟΥ - Α.Ο.Κ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 63-79

Για την 15η αγωνιστική του A΄ τοπικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ, ο Α.Ο.Κ Αιγινιακός κέρδισε μέσα στο Δίον τον τοπικό Βαφύρα με σκορ 63-79.

Στο 1ο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ, κλείνοντας στο 18-17. Στο 2ο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την πίεση τους στην άμυνα και έτσι κατάφεραν να πάρουν μια μικρή διαφορά με το σκορ να διαμορφώνεται στο 32-35. Το 3ο δεκάλεπτο ήταν το καλύτερο για τον Αιγινιακό που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση και στην άμυνα και στην επίθεση και με ένα επιμέρους σκορ 22-10, κατάφερε να προηγηθεί με 42-57. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε η εικόνα του παιχνιδιού, καθώς συνεχίστηκε η υπεροχή των φιλοξενούμενων, τελειώνοντας έτσι το παιχνίδι με σκορ 63-79. 
Απών για άλλη μία αγωνιστική από την ομάδα του Αιγινίου ήταν ο Τσιάμης λόγω τραυματισμού.       Σε δηλώσεις του ο προπονητής του Αιγινιακού Ηλίας Λοτζανιώτης δήλωσε τα παρακάτω:
<<Δεν ξεκινήσαμε καλά στην άμυνα, αφού δώσαμε εύκολα σουτ και δεν πιέσαμε όπως έπρεπε στην περιφέρεια με αποτέλεσμα να δεχτούμε 18 πόντους στο 1ο δεκάλεπτο. Το κλειδί για το παιχνίδι ήταν η άμυνα. Ανεβάσαμε την πίεση στην άμυνα πιο ψηλά και έτσι δυσκολέψαμε την κυκλοφορία της μπάλας του αντιπάλου οδηγώντας τον σε κακές επιλογές και σε κάποια κλεψίματα που κάναμε. Είχαμε υπομονή στην επίθεση και κυκλοφορήσαμε σωστά την μπάλα βρίσκοντας ελεύθερα σουτ και διαδρόμους προς το καλάθι. Το θετικό στην επίθεση είναι ότι είχαμε 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Κάθε νίκη είναι σημαντική είτε είναι εντός είτε εκτός έδρας. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας.>>.
Το επόμενο παιχνίδι του Αιγινιακού είναι στις 7 Φεβρουαρίου μέσα στο Αιγίνιο με τον Σκυδραϊκό.
 
Δεκάλεπτα : 18-17, 32-35, 42-57, 63-79.
Α.Ο.Κ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Λοτζανιώτης): Αργυρόπουλος 17(2), Βαφόπουλος 23, Βουλτσίδης Κ., Κατσιάνος 10(1), Μελίδης, Μωυσίδης 11(1), Ντινόπουλος 18(4), Γκακούδης , Κοντόπουλος, Καποδίστριας.
ΒΑΦΥΡΑΣ ΔΙΟΥ (Σαραπτσής): Ελευθεριάδης, Ευαγγελόπουλος 9(2), Ζανάνης, Καραμπατάκης, Κιρκιντζώτης 13, Μαντζόλης, Μαρινόπουλος 5, Μοσχόπουλος,  Μπατζάκης 11 (2), Παπανικολάου 3(1), Στρίμπας 5, Τσερνίσωφ 17.