Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση από το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας


Σ.Ι.Υ.Ν.Π “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”
                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   

 Τις τελευταίες μέρες  το  Συνδικάτο Ιδιωτικών  Υπαλλήλων  Ν. Πιερίας   έγινε δέκτης
πολλών  αγανακτισμένων  εργαζόμενων, μελών του συνδικάτου και όχι μόνο, γιατί  το ΙΚΑ ζητά  120  ένσημα για  να  θεωρηθεί το βιβλιάριο ασθενείας και όχι 50 όπως χρειαζόταν το 2013, που αφορούσε το ασφαλιστικό έτος 2014, μέχρι τις 28 -02-2015. Κατόπιν τούτου το Δ.Σ. του Συνδικάτου στις 16-02-2015 επισκέφτηκε  τον  προϊστάμενο του ΙΚΑ  Πιερίας και ζήτησε εξηγήσεις για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση .
 Ο προϊστάμενος του ΙΚΑ  μας εξήγησε ότι η θεώρηση των βιβλιαρίων  για τη χρονική  περίοδο από 01-03- 2014 έως  28-02-2015  με 50 ένσημα  έγινε με το  αριθ. Φ40021/οικ.175/24-2-24  και ήταν μια διάταξη του προηγούμενου υπουργείου για τη συγκεκριμένη περίοδο, εξαιτίας της ανεργίας κλπ. Από το υπουργείο  μέχρι σήμερα  δεν έχει  σταλεί νέα εγκύκλιος για τη συνέχιση της θεώρησης των βιβλιαρίων με 50 ένσημα.
Το Δ.Σ. του συνδικάτου καλεί εδώ και τώρα τη νέα κυβέρνηση και το  αρμόδιο υπουργείο να δώσει λύση, για να θεωρήσουν όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ  τα βιβλιάρια  υγείας χωρίς προϋποθέσεις, γιατί η υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Το ασφαλιστικό σύστημα έγινε πάνω  στις πλάτες της εργατικής τάξης και δυστυχώς οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου το μετέτρεψαν σε επιχείρηση για να μπορούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι να κερδοσκοπούν πατώντας στον πόνο και τη δυστυχία των ανθρώπων. Αυτήν η βαρβαρότητα σε βάρος  της εργατικής τάξης δεν πρέπει να συνεχιστεί.
Ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτεί για μια ακόμα φορά στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, περί τερματισμού της λιτότητας, τη στιγμή που βογκά κάτω από τις αντιλαϊκές  πολιτικές της Ε.Ε. και των μνημονίων. Η κυβέρνηση με τις διάφορες δηλώσεις επί δηλώσεων ότι τάχα ο λαός μας βρήκε την υπερηφάνεια του και ότι τώρα είμαστε ανεξάρτητη χώρα,  είναι  λόγια του αέρα χωρίς καμία πρακτική αξία  γιατί είναι ψεύτικα.
Η εργατική τάξη χωρίς καθυστέρηση να οργανώσει την πάλη της από τώρα. Να οργανωθεί στα σωματεία της με επίκεντρο να πάρει πίσω αυτά που μας έκλεψαν από το 2009 μέχρι σήμερα. Να στείλει μήνυμα  αντίστασης σε αυτούς που έφυγαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και σε αυτούς που ήρθαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οτι δεν θα μάθουμε να ζούμε με τα ψίχουλα και δεν θα  ματώνει  καθημερινά σε συνθήκες μεσαίωνα η εργατική τάξη και ο λαός για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς του νομού μας να βγουν με  ανακοινώσεις  απαιτώντας  εδώ και τώρα από την κυβέρνηση, και το αρμόδιο υπουργείο, να στείλει εγκύκλιο για τη θεώρηση των βιβλιαρίων  υγείας.
Καλούμε την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες του νομού μας σε κοινό μέτωπο, απαιτώντας δωρεάν  υγεία για τον λαό σε όλα τα επίπεδα χωρίς μεσάζοντας και ιδιωτικές επιχειρήσεις, γιατί η υγεία δεν είναι εμπόρευμα .

 Δ.Σ. Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας

Τηλ. επικοινωνίας Συνδικάτου: 6937111270

6976323079