Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

2ο στάδιο διαβούλευσης των κοινωνικών φορέων για την υλοποίηση Επιχειρησιακού Προγράμματος στον δήμο Κατερίνης

2ο στάδιο διαβούλευσης των κοινωνικών φορέων για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για
το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ΤΕΒΑ/FEAD» για την Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020

Έχοντας υπόψη:
1.     Την αριθμ. πρωτ. Δ23/οικ.49505/3609/22.12.2014 πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που αφορά στην υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ΤΕΒΑ/FEAD» για την Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020.
2.     Την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της 2ης Έκθεσης Πεπραγμένων και του Συμφώνου Κοινωνικής Σύμπραξης που είναι η 27.02.2015
3.     Την αριθμ. 18/28.01.2015 απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για τους απόρους» και τον πρώτο ρόλο που πρέπει να έχουν οι Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού στην υλοποίησή του.
Καλούμε
Τους ενδιαφερόμενους φορείς, οι οποίοι εμπίπτουν στους δυνητικούς δικαιούχους, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή στην Κοινωνική Σύμπραξη συμμετέχοντας στο 2ο στάδιο της διαβούλευσης, την προσεχή Τετάρτη 25.02.2015, ώρα 11.00 π.μ.  στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης.
Στοχεύοντας στη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα των Κοινωνικών Συμπράξεων και εν όψει της δημοσίευσης από την Διαχειριστική Αρχή της Πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για τη χρηματοδότηση πράξεων στο πλαίσιο του Ταμείου, κρίνεται επιβεβλημένη η προετοιμασία για την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλογής των πράξεων και ειδικότερα:

·       πρόταση καταρχήν επιλογής Οργάνωσης Εταίρου της Σύμπραξης που θα αναλάβει λειτουργίες Επικεφαλής.
·       επικαιροποιημένες απόψεις και προτάσεις σε σχέση με εκείνες που υποβλήθηκαν κατά το 1ο Στάδιο της διαβούλευσης
·       ζητήματα διαχείρισης, προσκλήσεων, προμηθειών, διανομής, ταυτοποίησης των ωφελουμένων
·       συνοπτική έκθεση αξιολόγησης της υφιστάμενης κατάστασης σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας ως προς τις διαθέσιμες δομές, επίπεδο και ανάγκες στελέχωσης κ.λπ.
·       αποτύπωση ιδιαιτεροτήτων του δικτύου διανομής υλικής βοήθειας και σχέδιο αντιμετώπισης πιθανών προβλημάτων
·       διάγνωση αναγκών και καθολικότητα κάλυψης τους σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας
Οι ενδιαφερόμενοι φορείς καλούνται να καταθέσουν και γραπτώς τις απόψεις και προτάσεις τους, προκειμένου να αποτυπωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η υφιστάμενη κατάσταση, οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες για την υλοποίηση της πράξης.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος

Νίκος Παπαζιώγας